Hírek

Ötödszörre együtt Guy Ritchie és Jason Statham

Five Eyes címmel érkezik egy új kémfilm Guy Ritchie-től. Az izgalmas és csavaros thrillerben pedig Jason Statham alakítja a főszereplőt – megint.

Megannyi rendezőnek van kedvenc színésze és színésznője, valaki, akivel mindig szívesen dolgozik. Gondoljunk csak Christopher Nolanre és Michael Cane-re, Tim Burtonre és Johnny Deppre vagy Martin Scorsesére és Leonardo DiCaprióra. A sor alól pedig Guy Ritchie sem kivétel, aki immáron ötödik alkalommal forgat együtt Jason Stathammel: érkezik a Five Eyes.

Suspiria-hét: Egymásból a legjobbat – Rendezők és múzsáik

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, a Blöff, a Revolver és a jövőre érkező Wrath of Man (korábbi címén Cash Truck) filmeket követően megint közös fába vágja a fejszéjét az angol duó. Ezúttal egy ígéretes kémtörténet főszereplője lesz Statham.

Orson Fortune egy MI6 ügynök, akit megkörnyékez egy titokzatos globális szövetség, a címadó Five Eyes. A főhősnek együtt kell dolgoznia egy CIA ügynökkel, hogy megakadályozzák egy halálos fegyver rossz kezekbe kerülését. Az eleinte ellenszenves párosnak hamar félre kell tennie a személyes érzelmeket, hogy beférkőzhessenek egy ismert milliárdos belső körébe.

Guy Ritchie a rendezés mellett az írást most ráhagyta Ivan Atkinsonra és Marn Daviesre, akikkel korábban az Úriemberek során együtt dolgozott már. További castingról és premierdátumról egyelőre nem tudni.

Ricthie-nek egyébként a korábban említett alkotások mellett az Aladdin folytatása szerepel a naptárjában, míg Statham ismét Rick Ford bőrébe bújik majd a Kém 2-ben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés