Hírek

Otthonról szórakoztat Olaf a Disney+ minisorozatában

Világszerte állnak le a forgatások a koronavírus-járvány miatt, az animációs filmek esetén azonban áthidalható lehet, ha az ember otthon marad. A Disney At Home With Olaf címen minisorozatot indít a Jégvarázs hóemberének, amit az animátor a saját házában készít el, és Josh Gad is a maga otthonában veszi fel a szinkront hozzá.

A koronavírus-járvány és a vírus terjedését akadályozandó intézkedések világszerte gyomron vágták a filmipart. A mozik előbb kiürültek, majd bezártak. Az Egyesült Államok egyik legnagyobb mozilánca a csőd közelében táncol. Egyre-másra csúsznak el a filmpremierek, ezeket mi is gyűjtjük folyamatosan. És persze a forgatások is leállnak, a filmkészítés ugyanis nehezen végezhető home office-ból.

Persze van, akit ez nem hátráltat, sőt inkább inspirál. David F. Sandberg például feleségével készített horror rövidfilmet saját otthonában. Az orosz rendező, Timur Bekmambetov nemrég arról beszélt, hogy milyen technikai újításokat lehet felhasználni a távrendezéshez. És van egy filmipari szegmens, ahol a személyes jelenlét hiánya részben áthidalható: az animációs filmek.

A Disney a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektet saját streamingszolgáltatására, a Disney+-ra. Az Artemis Fowl például kihagyja a mozis premiert és egyből ott jelenik meg, de az Előre és a Jégvarázs 2. is hamarabb vált elérhetővé. Utóbbi pedig most kap egy kis kiegészítést, ami a sétáló-beszélő hóemberre, Olafra koncentrál, ezt pedig az illetékesek az otthonukból rakják össze.

Hyrum Osmond animátor leprogramozza a hóember főszereplésével készülő rövidfilmeket, az angol szinkronban a hangját adó Josh Gad pedig szintén a saját otthonában veszi fel a hangot hozzá. Így született meg az At Home With Olaf. A rövidfilmek első darabja ma jelent meg, és a tervek szerint minden héten találkozhatunk egy új animációval, azt azonban még nem tudni, hány epizód készül. A színész a Twitterén osztotta meg a széria teaserét, és reméli, sikerül egy kis vidámságot okozniuk ezekben az ijesztő időkben.

A Disney+ tavaly novemberben indult el, és látványos nyitást produkált – a Disney saját alkotásai mellett a Marvel és a Star Wars sorozatai számítanak a platform húzócímének. A streamingszolgáltatásoknak jól jön, hogy sokan a házukban rekednek, a Disney+ is így van ezzel: a legfrissebb felmérések szerint már minden második kisgyermekes család előfizetett rá Amerikában. Nálunk még hivatalosan nem elérhető.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com