Hírek

Íme a Pixar első meleg főhősei!

Animációtörténeti pillanat, a Pixar históriájában mindenképpen. Az Out című rövidfilm a stúdió első olyan alkotása, amely meleg főhősöket szerepeltet.

Néhány napja mutatták be a – Magyarországon egyelőre még nem hozzáférhető – Disney+-on a Pixar legújabb animációs rövidfilmjét. Az Out alkotói nagy bátorságról és empátiáról tanúbizonyságot téve egy meleg párt tettek meg filmjük főszereplőinek – tudtuk meg az Independent cikkéből.

A produkciós cég ezzel a 9 perces animációs filmmel készült az eredetileg júniusban esedékes Pride hónapjának tiszteletére.

A történet főszereplője Greg nevű fiú, aki épp összeköltözni készül Manuel nevű szerelmével, és fogalma sincs, hogyan mondja el mindezt a szüleinek. Párja ugyanis férfi, a szülők pedig érkeznének segíteni a pakolásban. Egy tündéri hatalommal bíró kutya és macska bűbája által a férfi testet cserél Jim nevű kutyájával, és így akarja elrejteni a Manuelre utaló jeleket anyja elől. A varázslat alatt azonban Greg rájön, hogy nincs itt mit rejtegetni.

Közvetlenül az Out bemutatása előtt a kisfilm előzetesét is közzétették a Twitteren, íme:

A Pixar nemrégiben bemutatott Előre című filmjében szerepelt először egy LGBT–karakter, akit egyébként a magyar szinkron segítségével sikeresen ártalmatlanítottak. Ő a lila küklopsznő, aki itt még csak mellékszereplő volt.

Az Out egyébként az animációs óriás kisfilmekre specializálódott stúdiója, a SparkShorts gyártásában készült, Steven Clay Hunter írta és rendezte , producere Max Sachar.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya