Hírek

Pablo Larraín a Pinochet-korszakról készít vámpírfilmet

A 67 éves Alfredo Castro a Tony Manero, A klub és a No után újra Pablo Larraínnal forgatott: a színész következő bemutatója az El Conde című film lesz a chilei diktátor és egy vámpír főszereplésével.

Az elismert chilei színész a Deadline-nak adott interjújában felfedte, hogy következő, már leforgatott filmje a Pablo Larraín által rendezett El Conde című történelmi, feketehumorú vámpírfilm lesz, amellyel a nemzetközi kitérője után (Jackie, Spencer) az ünnepelt chilei rendező újra hazájában rendezett. A film középpontjában a chilei diktátor, Augusto Pinochet története áll, amit egy halhatatlan vámpír szemszögéből ismerünk meg, aki 250 év után úgy dönt, hogy egyszer s mindenkorra meghal. Alfredo Castro Pinochet jobbkezének a szerepét játssza, aki több száz embert kínzott meg a diktátor uralma alatt.

„Szerintem ez Larraín legfontosabb filmje” – mondta Castro az El Condéról.

Az El Conde Larraín első filmje a Netflixnél, jelenleg utómunka fázisban van és várhatóan idén ősszel fog érkezni, de csak az után, hogy Castro debütál Chile ellentmondásos volt szocialista elnökeként, Salvador Allendeként az Allende, a Thousand Days című négyrészes chilei minisorozatban.

Múlt hónapban Castro Cannes-ban szerzett elismerést a The Settlers (Los Colonos) című történelmi drámával, Felipe Gálvez rendezésében. A 20. század elején Chilében játszódó mozi főszereplője a Castro által alakított gazdag földbirtokos, aki három lovast bérel fel, hogy kijelöljék kiterjedt birtokának határát, és utat nyissanak az Atlanti-óceánhoz a hatalmas Patagónián át.

Az expedíció, amelynek tagjai egy fiatal chilei mesztic, egy amerikai zsoldos és egy vakmerő brit hadnagy, hamarosan szembe találják magukat Chile bennszülött lakosságával.

A Deadline kérdésére, hogy miért vállalta el a szerepet, Castro a következővel felelt: „Nagyon politikus alkat vagyok. Hazámban a szélsőjobboldal elleni harcon dolgozom, ezért ez egy érdekes téma számomra: a büntetlenség témája. Pablo Larraínnal dolgoztam régebben együtt. Minden filmje a büntetlenségről is szól. Aztán folytattam a többi rendezővel, férfiakkal és nőkkel, és ezen filmek mindegyike az igazságosság hiányáról szólt a világban. Szóval nem arra törekszem, hogy egy film főszereplője legyek. Szeretek olyan filmekben dolgozni, amelyeknek nagyon politikai témájuk van. Mindig.”

A The Settlerst a Mubi nevű, művészfilmekre specializálódott streaming szolgáltató forgalmazza majd egyelőre csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.

Az El Condét az idei Velencei Filmfesztivál programjába nevezték, így nagy valószínűséggel ott láthatja először a nagyközönség Larraín vámpírfilmjét.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!