Hírek

Paddington visszatér – előzetessel

Csak az nem kedveli, aki még nem ismeri. Paddington, a kétbalkezes medvebocs az első részben Londonba került, ahol egy család vette magához. A látottak alapján folytatás se mozdul ki az angol miliőből.

A Legsötétebb Peruból Nagy-Britanniába kerülő maci egy több mint 50 éves gyerekkönyvsorozat főszereplője. Íróját, Michael Brownt egy pályaudvari butikban meglátott plüssmedve ihlette meg, melyet amint meglátott, hazavitt feleségének. Ebből pedig egy több mint 20 kötetet számláló széria keletkezett, melyet 2014-ben mozivászonra is álmodtak.

Az emberek mellé beilleszkedni próbáló, de általában csak nagy kalamajkát okozó beszélő medvéről először jogosan feltételezhetjük, hogy csak a legfiatalabb generációt képes szórakoztatni. Azonban a Paddington jóval kifinomultabb ennél, és a hasra esős viccek mellett a kedves, szívmelengető történetével nyeri meg az idősebbeket.

Az új részben ott folytatják, ahol abbahagyták.

Paddington az előzetesben egy ablakot próbál lemosni – persze sikertelenül. Közben pedig apró szeleteket láthatunk a film többi jeleneteiből. Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Peter Capaldi, Julie Walters és Jim Broadbent az élőszereplős visszatérők, míg Ben Whishaw újra Paddington hangjáért felel.

Nem érződik túlságosan frissnek a folytatás, azonban Hugh Grant és Brendan Gleeson felbukkanása megnyugvásra adhat okot. Grant a Florence Foster Jenkinsben hatalmas elismerésre tett szert, Gleeson pedig mindig is megbízhatóan választott magának szerepeket. Az első részt ismerve kijelenthető, hogy hiába az újdonságok hiánya, Paddingtonnal tölteni újabb másfél órát biztosan megéri majd.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..