Hírek

Pálfi György filmet forgat a Toldiból

palfi_gyorgy_3


Hirdetés

A Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága 900 millió forint gyártási támogatást szavazott meg az Európa Filmdíjas Pálfi György rendezésében készülő Toldi-filmnek. A magyar irodalom egyik legnagyobb hősének kalandjai, a Toldi-trilógia egy romantikus drámai történetben, szélesvásznon, látványos vizuális trükkökkel kel életre.

Arany János 1846-ban írt Toldi című eposza a középkori Magyar Királyság fénykorában játszódik, főhőse a nép soraiból felemelkedő, nagy erejű és igaz szívű ember. A malomkövet hajító, farkasokkal birkózó, bikát puszta kézzel térdre kényszerítő, rettenthetetlen Toldi Miklós kalandjai során fiatal, magányos hősből eszményi vitézzé válik, Lajos király udvarában testőrkapitány lesz, aki az ország becsületét lovagi tornán védi meg. Ünnepelt hősként is csak lovagi eszményeinek él, hirtelen haragú természete miatt újra és újra szembe kerül a körülötte változó világgal. Toldi Miklósnak rá kell döbbennie, hogy van, ami mérhetetlen erején is kifog: a múló idő és a múlhatatlan szerelem.

Pálfi György az ezredfordulón feltűnt „új magyar film” kiemelkedő alakja, első mozijával, a dialógusokat nélkülöző, csupán képekkel és hangokkal elmesélt Hukklé-val elnyerte az Európai Filmakadémia Legjobb elsőfilm díját 2002-ben. Pálfi György ma nemzetközlieg elismert filmrendezőink egyike; a cannes-i filmfesztiválon bemutatott, többszörös díjnyertes Taxidermia című filmjét világszerte műsorra tűzték a mozik. Pálfi 2012-ben a Final Cut – Hölgyeim és Uraim című montázsfilmjével tért vissza Cannes-ba, a „Cannes Classics” elnevezésű filmválogatásba. 

A Toldi-film a tervek szerint 2013 szeptemberétől készül magyar nyelven, nemzetközi szereplőgárdával és a legmodernebb technikákkal a Katapult Film gyártásában. A film forgatókönyvét Pálfi György, Ruttkay Zsófia és Szabó Iván írta, az operatőr Pohárnok Gergely lesz. A Toldi producere Angelusz Iván és Reich Péter. Pálfi György új filmje várhatóan 2014 végén kerül a mozikba.

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

0
Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is, szólj hozzá!x
()
x