Hírek

Pálfi György filmjei a New York-i BAM műsorán lesznek láthatók


2024. május 31. és június 6. között a neves New York-i BAM Theater mozivásznán Pálfi György filmjei lesznek láthatók.

A rendező majdnem teljes életművét, hét nagyjátékfilmet, Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut: Hölgyeim és Uraim, Szabadesés, Az Úr hangja, Mindörökké, valamint egy rövidfilm válogatást, Hal, Táltosember, Nem leszek a barátod, mutatnak be.

A Dekanalog filmforgalmazó cég a Hukkle (2002) című film felújított digitális kópiájának amerikai forgalmazásával köti össze a retrospektív vetítést.

A BAM Theater így ír az eseményről: „Pálfi György filmrendező a 21. századi kelet-európai filmművészet egyedülálló hangja. A dialógusoktól mentes krimitől a történelmi horroron át a többrétegű sci-fiig változatos és nagyívű kísérleteket hoz létre a vásznon.

Ez a Pálfi pályafutását átfogó gyűjtemény munkásságának első New York-i retrospektív tárlata, amely ritka lehetőséget kínál egy látnoki magyar művész izgalmas stílusának megismerésére. Az egy hetes programsorozatban látni lehet debütáló játékfilmjének, a Hukklénak új, 4K felbontású digitálisan felújított változatát, valamint egy korai rövidfilmekből álló összeállítást is.”

Az eseményen közönségtalálkozó is lesz, amelyen részt vesz Pálfi György, Ruttkay Zsófia forgatókönyv-író és Ubrankovics Júlia színésznő, a Mindörökké című film főszereplője.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com