Hírek

Magasan a léc – Páncélba zárt szellem: SAC_2045 előzetes

Megérkezett a Páncélba zárt szellem: SAC_2045 előzetesének legújabb változata. A széria részei április 23-tól válnak elérhetővé a Netflixen.

A Netflix körülbelül két éve hozta nyilvánosságra egy Masamune Shirow műfajt megalapozó mangáján alapuló új sorozat tervét. A platform az ígért menetrendet pontosan tartja. Április 23-tól már elérhetőek lesznek a Ghost in the Shell: SAC_2045, magyarul Páncélba zárt szellem: SAC_2045 epizódjai a szolgáltatásban, amihez a legújabb előzetes is menetrendszerűen megérkezett.

Az egyre bővülő Ghost in The Shell (GiTS) univerzum újragondolások és reinkarnációk lazán összefűződő labirintusa, aminek legutóbbi, Scarlett Johansson nevével fémjelzett, 2017-es élőszereplős fejezete alaposan megosztotta a rajongókat.

Az 1989-ben hódító útjára induló cyberpunk alapmű eddig 5 animációs filmet, 4 animációs sorozatot és 4 videójátékot ihletett. A Páncélba zárt szellem: SAC_2045-öt a manga franchise 2002-es Stand Alone Complex című darabjának író-rendezője, Kenji Kamiyama, Shinji Aramakival kiegészülve készítette el. (Ez alapján a történetszálak közötti erősebb kapcsolódásra számíthatunk.)

A Páncélba zárt szellem: SAC_2045-ben az elit zsoldosokból álló 9-es különítménynek a hirtelen felbukkanó, magasabb intelligenciával és fizikai teljesítőképességgel rendelkező Post-Humanokkal kell szembenéznie.

Az anime-sorozat egyik különlegessége, hogy az alkotók 3DCG számítógépes animációs technológiával készítették el a részeket.

A Netflix érzékelhetően hangsúlyt fektet az anime kínálat szélesítésére. Olyan címek bizonyítják ezt többek között, mint a Pacific Rim, az Altered Carbon és az Ultraman. Emelett a streaming óriás második élőszereplős akció adaptációjára is készül, amivel a Cowboy Bebop a Death Note 2017-es feldolgozását követi. Ezzel egy oda-vissza zajló tendencia körvonalazódik a Netflix háza táján: Élőszereplős filmek kapnak anime változatot, anime sorozatok pedig élőszereplős feldolgozást.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya