Hírek

Pandora zsiványai akcióban – Borderlands előzetes

borderlands_cate-blanchett

Hosszas utóforgatások és halasztgatások után úgy tűnik idén végre megérkezik a Gearbox népszerű videojáték sorozatának filmadaptációja Eli Roth rendezésében, amiből megkaptuk az első ízelítőt is.

A Borderlands egy 2009-ben megjelent, szerepjátékos elemeket tartalmazó FPS shooter, ami a Pandora bolygó (nem az Avataros) kietlen világába kalauzolja el a játékost, ahol fejvadászokként és banditákként kellett lőni az ellent a jobbnál jobb zsákmányokért. A rendkívül népszerű játékszéria több folytatást és spin-off-ot is megélt, így csak idő kérdése volt a filmadaptáció elkészülte. A mozi mögé végül a Lionsgate stúdió állt be, a rendezést pedig a brutális horrorfilmjeiről ismert Eli Roth vállalta el. A Dűne után szabadon pedig ez a film is szinte teljesen Magyarországon forgott le, ráadásul a világjárvány egyik legdurvább időszakában.

Viszont a történet pikantériája, hogy a forgatás már majdnem három éve, 2021 júniusában befejeződött és még tavaly is összeállt a stáb kisebb utóforgatásokra, amit már nem Roth, hanem a Deadpool rendezője, Tim Miller vezényelt le.

Sose jó jel, mikor a stúdió ennyi ideig fiókban tartja a blockbusterét, viszont annyi biztos, hogy Eli Roth távolmaradását nem a kreatív nézeteltérések okozták, hanem legújabb horrorjának, a Hullaadásnak a munkálatai, amit tavaly már el is jutott a mozikba.

A történet főszereplője a Cate Blanchett alakította hírhedt törvényen kívüli, Lilith, akinek akarata ellenére vissza kell térnie szülőbolygójára, Pandorára, ahol a nagy hatalmú Atlas (Edgar Ramírez) bízza meg, hogy kutassa fel eltűnt lányát. Ehhez Lilith egy elmebeteg zsoldosokból álló csapatot verbuvál, akikkel muszáj összedolgoznia, ha túl akarják élni a halálos szörnyekkel és banditákkal teli peremvidéki kalandot.

Az előzetes a Mad Max és A galaxis őrzői filmek bizarr szerelemgyerekének tűnik, ami sokat merít a játékok hangulatából és világából. A színészgárdát erősíti még Kevin Hart, Jamie Lee Curtis, Ariana Greenblatt, Gina Gershon, Florian Munteanu és Jack Black a szószátyár robot, Claptrap szerepében. Korábban a Csernobil és a The Last of Us showrunnere, Craig Mazin is szerepelt az írók közt, de bizonyos okokból leszedette nevét a stáblistáról, így jelenleg csak Eli Roth és Joe Crombie vannak íróként feltüntetve a stáblistán.

A Borderlands augusztus 9-én érkezik a mozikba.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com