Hírek

Paolo Sorrentino, A nagy szépség és az Ifjúság rendezője a Netflixre készíti új filmjét

A The Hand of God miatt az egyik legfontosabb kortárs európai rendező visszatér szülővárosába, Nápolyba.

Paolo Sorrentino, miközben Az ifjú pápát és Az új pápát pörgette, a Silvio és a többiek óta nem jelentkezett nagyjátékfilmmel. A nagy szépséggel és az Ifjúsággal széles körben is ismertté vált rendező most visszatér a gyökereihez, és új filmjét szülővárosában, Nápolyban forgatja le. A direktor több fórumon is megemlítette, hogy Róma mellett Nápoly tette a legnagyobb hatást életére. Ennek ellenére első filmje, A felesleges ember óta nem forgatott a dél-olasz városban – a The Hand of God ilyen értelemben egy szakaszhatár a művész életében.

Az új film nemcsak a város miatt kapcsolódik majd A felesleges emberhez, a cím ugyanis Diego Maradonára utal, tehát a foci ismét fontos elem lesz a filmben. Maradona egyébként megjelent az Ifjúságban is. Sorrentino a Variety-nek azt nyilatkozta még 2015-ben, hogy a focista „önkéntelenül megmentette az életemet.

Mindkét szülőm meghalt balesetben 16 éves koromban a nyaralónkban, ahová én azon a hétvégén csak azért nem mentem, mert meg akartam nézni Maradonát a helyi stadionban.”

A The Hand of God történetéről még semmit nem lehet tudni, az azonban már biztos, hogy a forgatókönyvet a nagyjátékfilmjeinél megszokott módon Sorrentino maga írja. Az is hivatalos, hogy a film a Netflixen lesz látható, ami számos kérdést vet fel. Egyrészt így valószínűleg majd nem lehet látni a filmet a mozikban, ami kétségessé teszi az alkotás fesztiválszereplését. Elképzelhető, hogy díjakra sem lehet majd így jelölni, bár a Netflix a díjesélyes filmjeit általában levetíti néhány Los Angeles-i filmszínházban, hogy megfeleljenek az Amerikai Filmakadémia kritériumainak.

Sorrentino korábban a másik nagy streamingcsatornával, az HBO-val működött együtt Az ifjú pápa és Az új pápa sorozatokon.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya