Hírek

Pár évvel az első rész után veheti fel a fonalat a Szólíts a neveden 2

Armie Hammer és Timothée Chalamet a Szólíts a neveden című filmben

Michael Stuhlbarg szerint Luca Guadagnino nagyon komolyan veszi a folytatást.

„A Szólíts a neveden nem tipikusan az a film, amit folytatni szokás” – nyilatkozta a folytatásról Michael Stuhlbarg, aki az első részben a főhős, Elio apját alakította. „Mégis mindenki, aki dolgozott rajta, úgy tűnik, odavan az ötlettől, hogy elkészüljön a második rész.”

Michael Stuhlbarg, aki a Szólíts a neveden nagy filmvégi monológjáért végül nem zsebelte be az amúgy kiérdemelt Oscar-jelölését, a Far Out Magazine-nak adott interjút, melyben arról beszélt a rendező, Luca Guadagnino nagyon is komolyan veszi a történet folytatását.

Michael Stuhlbarg a Szólíts a neveden (2017) című filmben

„Luca (a rendező – a szerk.) valószínűleg pár évvel később veszi fel a történet fonalát, hogy megtudjuk, mi történt ezekkel a karakterekkel, hogyan hatottak rájuk a meghozott döntéseik, és végső soron hogyan alakult az életük azután a meghatározó nyár után.” – folytatja Stuhlbarg. „De olyan projektnek tűnik, amit komolyan vesz, és André Aciman is oda van az ötlettől.”

Aciman az első film alapjául szolgáló könyv szerzője, melynek adaptálásáért a Szólíts a neveden forgatókönyvírója, James Ivory Oscar-díjat nyert, a filmet pedig további három szoborra jelölték a legjobb filmnek, legjobb színésznek és legjobb eredeti betétdalnak járó kategóriákban. „A regénynek vannak olyan részei, melyeket csak érintőlegesen dolgoztunk fel” – teszi hozzá Stuhlbarg.

Ahogy azt korábban megírtunk, Luca Guadagnino már nagyban dolgozik a Szólíts a neveden folytatásán, melynek scriptjét ezúttal James Ivory helyett maga a rendező fejleszti. A folytatásra szinte biztosan visszatér az első rész két főszereplője, az Eliót alakító Timothée Chalamet és az Olivert megformáló Armie Hammer. Michael Stuhlbarg úgy nyilatkozott, szívesen csatlakozna a második rész stábjához, amennyiben a rendező számít rá.

Luca Guadagnino mielőtt folytatná a tavalyi év legromantikusabb filmjét, ősszel az idei esztendő filmes termésének egyik legerőszakosabb horrorfilmjét szállítja le nekünk: a Suspiria remake annyira durva lett, hogy még Tarantino is elsírta magát rajta.

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya