Fókuszban Hírek

Pársoros hírek a filmes világból

professor-x Ha nem érsz rá egész nap filmes híreket böngészni, mi segítünk! Új teaser trailerek, hivatalos filmcímek, első képek és poszterek, premierdátumok és minden, ami pár sorba belefér! Szemezgess!

Legendás állatok és megfigyelésük zenei témája

Biztosan mindenki fel tudja idézni a Harry Potter-filmek varázslatos dallamát, amely az évek során egyre sötétebbé és komorabbá vált a kezdő képsorok alatt. Valami hasonló született most is, hasonló minőségben. A filmhez tartozó előzetest pedig, amely végre meg is mutatja a szörnyeket, itt találjátok.

A Szárnyas fejvadász folytatásának hivatalos címe

Ha ti is untátok, hogy a várva várt (?) film címét mindig csak egy 2-es betoldásával említette a filmes élet, eljött a ti időtök! Hivatalossá tették ugyanis, hogy a valaha készült egyik legjobb sci-fi második részének címe Szárnyas fejvadász – 2049. Nem tolták túl tehát a fantáziát a készítők, de ki tudja, a kevesebb néha több. Denis Villeneuve filmje egyébként 2017 októberében érkezik csak a mozikba Ryan Goslinggal, Jared Letoval és Harrison Forddal a főszerepekben.

Legújabb Farkas-film címe, első posztere és egy kép Professor X-ről

Bizony, bizony. 2017 márciusában újabb részben önálló filmet kap Hugh Jackman Farkasa, ezúttal utoljára. A film nemes egyszerűséggel a Logan nevet kapta, az első plakát pedig valljuk be, hatásos. Az biztos, hogy a filmben láthatjuk majd Sir Patrick Stewart karakterét is, ugyanis mind Jackman, mind a rendező James Mangold kitett egy képet Professor X-ről.
logan
professor-x

A majmok bolygója teaser trailer

Rövidke teaser trailert kapott a következő A majmok bolygója alkotás is, amely jövő júliusban kerül a mozikba. A film War for the Planet of the Apes címen fut, azaz a magyar fordítás is valószínűleg Háború a majmok bolygójáért lesz majd. A széria harmadik filmjében ismét láthatjuk majd Caesart, akit a zseniális Andy Serkis és egy nagy adag CGI-technika alakít majd. A filmet Matt Reeves rendezi.

Ocean’s 8 premierdátum

Kiderült, mikor is kerül mozikba a szimpatikus bankrablós trilógia, az Ocean’s-filmek női változata. Az Ocean’s 8 címen futó csak női főszereplőkkel operáló alkotás 2018 júniusában jut el a nézőkhöz. Jócskán kell tehát még várni a filmre, amelynek egyébként igencsak impozáns szereplőgárdája van: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Sarah Paulson, Rihanna, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling és Awkwafina lesznek ezúttal a bravúros tolvajok.

John Wick 2 teaser trailer

Teaser trailert kapott a Keanu Reeves főszereplésével készült akciófilm, a John Wick folytatása is. A meglepően izgalmasra és pörgősre sikerült első rész után ez a film sem tűnik elvesztegetett 90 percnek. Hogy igazunk van-e, az jövő év februárjában kiderül.

Mégis kap folytatást a Bűbáj

Sokáig hánykolódott a 2007-es Bűbáj folytatása, holott az Amy Adams és Patrick Dempsey főszereplésével készült musical közel 340 millió dollárt hozott a konyhára és szakmai elismerésekben sem kellett szűkölködnie a filmnek. Lassan 10 év telt el, de úgy néz ki, megint rendezőre (Adam Shankman) talált a projekt, és tényleg elkészül a folytatás. Az ezúttal Disenchanted (az eredeti film címe Enchanted) címet kapó alkotás visszavárja Adamset a főszerepbe, és ha minden jól megy, már 2017 nyarán megkezdődik a forgatás.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés