Hírek

Pedro Almodóvar új filmje Velencében debütál – Parallel Mothers előzetes

A 78. Velencei Filmfesztivál Pedro Almodóvar új rendezésével, a Parallel Mothers (Madres Paralelas) című filmmel nyit majd, melyben mint oly annyiszor a rendező filmjeiben, Penélope Cruz játssza a főszerepet.

A Parallel Mothers két nő történetét meséli el, két nőét, akik ugyanazon a napon szülték meg gyermeküket. A két nőt Penélope Cruz és Milena Smit alakítják. Az előzetesben feltűnik Julieta Serrano és Rossy de Palma is, akiket szintén láthattunk már korábbi Pedro Almodóvar filmekben.

A Parallel Mothers két női főszereplőjében nem csak az a közös, hogy egy napon szülik meg gyermeküket,

hanem hogy mindketten egyedülállók és tervezetlen gyermeket hoznak a világra. A viszonyulások a szituációhoz azonban merőben különbözik. A középkorú Janis (Penélopé Cruz) egyáltalán nem bánja a helyzetet, izgatottan várja gyermeke születését. Vele szemben a nála sokkal fiatalabb Anát bántja és félelemmel tölti el a helyzet. A kórházban a szülés előtti órákban ez a két nő összetalálkozik, és úgy tűnik, hogy ebben a kritikus időszakban együtt töltött idő nagy hatással az életükre.

A film nemzetközi premierje a Velencei Filmfesztiválon lesz szeptember elsején. A mozikba viszont csak karácsonykor, 2021. december 24-én kerül majd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com