Hírek

Paranormális sorozattal jön Simon Pegg és Nick Frost

A Cornetto-trilógia után újabb valami maradandót hozhat el nekünk Simon Pegg és Nick Frost. Az Amazon égisze alatt készül el a Truth Seekers című sorozat, melyben paranormális detektívek és történések állnak a központban – írja a Variety.

Megvan még az az időszak, amikor Edgar Wright író-rendező neve hallatán nem a Nyomd, bébi, nyomd! jutott az ember eszébe hanem az a Cornetto-trilógia, amely mind a zombis, mind a rendőrös, mind a világvégés vonalat kifigurázva nevettette meg mozinézők millióit? A 2004-es Haláli hullák hajnala hozta először össze Wrightot, Simon Pegget és Nick Frostot: egy zombis csoda, amely nálunk pár éve még minden idők legjobb zsánerfilmjei közé is bekerült.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Top 10 zombifilm

Aztán 2007-ben a Vaskabátok és 2013-ban a Világvége kapcsán alkotott megint valami elborultan vicceset és egyedit ez a trió. Ráadásul egy tavalyi hír szerint közel sem biztos, hogy a híres trilógia nem kap folytatást valamilyen formában.

Pegg és Frost azonban persze nem csak lógatták a lábukat azóta és várták, hogy ismét felszínre kerüljön valami projekt Wrighttal. Mindketten szerepeltek filmekben a trilógia utolsó filmje óta, sőt tavaly a Slaughterhouse Rulez című már-már Harry Potter-paródiába hajló alkotásban ismét együtt tűntek fel a mozivásznon. Most pedig újabb nagy fába vágták a fejszéjüket, igaz ezúttal a kisképernyőn.

Állítólag már 2017 óta terveznek egy sorozatot, amely paranormális detektívekről szól és Truth Seekers címen fut. A projekt pedig úgy tűnik, hogy nem is találhatott volna jobb talajt: az Amazon égisze alatt készül el a horror-vígjáték.

Bár a történet egyelőre részleteiben nem ismert, az biztos, hogy Frost karaktere egy detektívet alakít, aki elhagyatott házakat, kórházakat és templomokat vizsgál paranormális tevékenységek után kutatva. Pegg karaktere ennél is homályosabb, úgyhogy lehet, hogy a duót most nem egymás oldalán, hanem egymással szemben találjuk majd.

Az alkotás ezek alapján simán lehet egy Szellemirtókat megidéző sorozat, természetesen nagy adag humorral és abszurditással megöntözve. A forgatókönyvet a két színész mellett Nat Saunders és James Serafinowicz írják, a rendezői székben pedig Jim Field Smith ül.

Epizód- vagy évadszámról egyelőre korai lenne beszélni, de az biztos, hogy az Amazon bevonásával nagy durranásra számíthatunk a két brit alkotótól.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés