Hírek

Párizsban és Londonban is tarolt a Hab

Hab-Kerekes-Vica

Stílusosan Valentin-napon Londonban fődíjat, Párizsban pedig öt (!) másik díjat kapott a Kerekes Vica főszereplésével készült magyar romantikus vígjáték, a Hab.

Novemberben a Filmtekercs is írt róla, hogy Lakos Nóra romantikus vígjátéka, a Hab elhozta a Cinema e donne nemzetközi filmfesztivál fődíját. Most, pár nappal Valentin-nap után újabb díjakat tudhat magáénak a tavalyi év legédesebb és (minden bizonnyal) legromantikusabb magyar filmje.

A Hab ugyanis öt különböző díjat hozott el a párizsi nemzetközi filmfesztiválról. Ha pedig ez sem lenne elég, akkor a film a londoni Love Story fesztiválon a legjobb játékfilmnek járó díját is bezsebelte a hétvégén.

A francia fesztivált idén kizárólag online tartották meg, így tűzték műsorra Bálint-napon a magyar romantikus vígjátékot is. A „virtuális Montmartre”-on így is találkozhatott a közönség Lakos Nórával a filmvetítés után. A Hab elnyerte a különdíjat és a legjobb rendezés díját is. A legjobb forgatókönyvért járó trófeát Fekete Fruzsina, Lakos Nóra és Kerékgyártó Yvonne társforgatókönyvírokkal együtt kapta. Bartsch Katát és Steinhauser Andreát a legjobb castingért, míg Szurdi Juditot a legjobb látványért díjazták. A szerelmesek napjának alkalmából az alkotók ráadásul egy montázzsal is készültek a film jeleneteiből, ami lentebb megtekinthető.

Ha még esetleg nem láttad volna, a Csehországban és Szlovákiában már szupersztárnak számító Kerekes Vica a filmben egy szenvedélyes cukrászlányt alakít (Dóra), aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. Emiatt Dóra csakhamar egy családi befektetéseket támogató pályázat workshopjára kerül sebtiben beszerzett kamuférjével és kamugyerekével.

A színésznőt korábban az Egynyári kaland sorozatban és az Apró mesék főszereplőjeként is láthattuk. Filmbéli partnerét, a megrögzött nőcsábász és alkalmi vőlegénypótlékot játszó fogorvost a Jászai Mari- és Kaszás Attila-díjas Mátray László alakítja.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés