Hírek

Park Chan-wook és John le Carré találkozik – The Little Drummer Girl előzetes

Izraeli és palesztin harapófogóba kerülő színésznőről szól a BBC One és az AMC új minisorozata. A The Little Drummer Girl John le Carré kémregényéből Park Chan-wook rendezésében készül.

Az Oldboy és A szobalány rendezője, Park Chan-wook készít tévés adaptációt John le Carré mára kissé elfeledett, de mesteri kémregényéből. A The Little Drummer Girl (ami magyarul Kettős szerepben címmel jelent meg a nyolcvanas években) egy színésznőről szól, akit felbérel az izraeli titkosszolgálat, hogy nyerje el a palesztinok bizalmát, és vessen véget a robbantássorozatnak Nyugat-Berlinben.

A történetből 1984-ben már készült film George Roy Hill rendezésében Diane Keaton és Klaus Kinski főszereplésével, ám ez az évek során feledésbe merült, csakúgy, mint a regény. Most Claire Wilson és Michael Lesslie (a 2015-ös Macbeth és az Assassin’s Creed írója) készítette el a hatrészes minisorozat forgatókönyvét, amit Európában a BBC One, Amerikában az AMC tűz műsorra. Az izgalmas és kacifántos előzetes mellett ígéretessé teszi a sorozatot, hogy a szintén le Carré-adaptáció Éjszakai szolgálat producerei készítik, a színészek között pedig olyan nagyságokat találni, mint Michael Shannon, Alexander Skarsgard vagy az utóbbi évek egyik legnagyobb felfedezettje, Florence Pugh.

A The Little Drummer Girl első része november 19-én lesz látható, de a Londoni Filmfesztivál látogatói már pár nap múlva belenézhetnek.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya