Hírek

Park Chan-wook és John le Carré találkozik – The Little Drummer Girl előzetes

Izraeli és palesztin harapófogóba kerülő színésznőről szól a BBC One és az AMC új minisorozata. A The Little Drummer Girl John le Carré kémregényéből Park Chan-wook rendezésében készül.

Az Oldboy és A szobalány rendezője, Park Chan-wook készít tévés adaptációt John le Carré mára kissé elfeledett, de mesteri kémregényéből. A The Little Drummer Girl (ami magyarul Kettős szerepben címmel jelent meg a nyolcvanas években) egy színésznőről szól, akit felbérel az izraeli titkosszolgálat, hogy nyerje el a palesztinok bizalmát, és vessen véget a robbantássorozatnak Nyugat-Berlinben.

A történetből 1984-ben már készült film George Roy Hill rendezésében Diane Keaton és Klaus Kinski főszereplésével, ám ez az évek során feledésbe merült, csakúgy, mint a regény. Most Claire Wilson és Michael Lesslie (a 2015-ös Macbeth és az Assassin’s Creed írója) készítette el a hatrészes minisorozat forgatókönyvét, amit Európában a BBC One, Amerikában az AMC tűz műsorra. Az izgalmas és kacifántos előzetes mellett ígéretessé teszi a sorozatot, hogy a szintén le Carré-adaptáció Éjszakai szolgálat producerei készítik, a színészek között pedig olyan nagyságokat találni, mint Michael Shannon, Alexander Skarsgard vagy az utóbbi évek egyik legnagyobb felfedezettje, Florence Pugh.

A The Little Drummer Girl első része november 19-én lesz látható, de a Londoni Filmfesztivál látogatói már pár nap múlva belenézhetnek.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya