Hírek

Park Chan-wook telefonnal készített filmet az Apple-nek – nézd meg itt!

A harcművészeti film Life Is But a Dream kizárólag iPhone-nal készült, 21 perc hosszú.

Az Apple megnyerte globális marketingkampányának Dél-Korea egyik leghíresebb rendezőjét, Park Chan-wookot – írja a Variety. A rendező egy 21 perces filmet forgatott az óriáscég számára, méghozzá kizárlag az Apple legújabb iPhone telefonjával rögzítve.

Az Apple „Shot on iPhone” kampányán belül készült. A film a küzdősportokat romantikával és misztikummal, fekete humorral és koreai musicalbetétekkel fűszerezi, egy esküvő és egy temetés szürreális történetét mesélve el.

A főszereplők Yoo Hae-jin, Kim Ok-vin és Park Jeong-min.

Park Chan-wook azt mondta: mindig is el akart készíteni ezt a történetet, és számára is meglepetés, hogy telefonokkal egyáltalán lehetséges volt leforgatni. A produkcióhoz iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max készülékeket használtak, és azok számos videófunkcióját használták ki.

Park Chan-wooknak nem ez az első élménye ezzel a technikával: 2011-ben már leforgatott egy rövidfilmet (akkor egy iPhone 4-gyel), és a „Night Fishing” a 61. Berlini Filmfesztiválon el is nyerte az Arany Medve díját a legjöbb rövidfilm számára.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com