Hírek

Pasolini életéről forgat filmet Abel Ferrara

pasolini

pasoliniWillem Dafoe főszereplésével Pier Paolo Pasoliniről, az olasz rendezőről forgat filmet Abel Ferrara – osztotta meg értesülését pénteken a Variety.com filmes portál.

Ez már a negyedik produkció, amelyen Ferra és Dafoe együtt dolgozik. A filmet a rendező saját forgatókönyve alapján készíti, a felvételek november 1-jén kezdődnek, Pasolini 38 évvel ezelőtt bekövetkezett és máig tisztázatlan halálának előestéjén. 

A francia-belga-olasz koprodukció az Eurimage-tól is kapott támogatást. A független filmet teljes egészében Rómában forgatják, de az utómunkákra Belgiumban kerül sor. Ferrara a jelenleg zajló Locarnói Filmfesztiválon beszélt az életrajzi drámáról. A rendező mesterkurzust tart a svájci nemzetközi filmmustrán.

Elmondta, hogy Pasolini utolsó, Salo, avagy Szodoma 120 napja című filmje nagy hatással volt rá. “Nemcsak nagyszerű rendező volt, hanem igazi filozófus, költő, újságíró, ugyanakkor a születésszabályozást ellenző katolikus is, és radikális, szabad szellem minden tekintetben” – fogalmazott.

A Rómában élő Defoe-n kívül – aki folyékonyan beszél olaszul (felesége Giada Colagrande olasz filmes) – a szerepeket olasz színészek alakítják majd.

Az 53 éves Pasolinit saját autójával gázolták halálra 1975. november 2-án a Róma melletti ostiai tengerparton. A 17 éves Giuseppe Pelosi bevallotta, hogy ő ölte meg, de 2005-ben visszavonta vallomását. Azt állította, hogy családja nyomására vállalata a gyilkosságot, de azt három másik férfi követte el.

Bár a készülő produkció 1975-ben játszódik, Ferrara hangsúlyozta, hogy nem a rejtélyes haláleset kiderítésére törekszik, hanem a nagy hatású filmest akarja bemutatni.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!