Hírek

A passióval jelentkezik nagypénteken az Erkel Színház

Mel Gibson három Oscar-díjra jelölt A passió című filmjét vetíti nagypénteken, április 14-én az Erkel Színház.

Az amerikai születésű ausztrál színész, filmrendező és producer Mel Gibson saját költségén rendezte meg az evangéliumok szó szerinti szövegéhez ragaszkodva Názáreti Jézus utolsó tizenkét órájának történetét. A nagyszabású filmalkotást, amely új fejezetet nyit Jézus szenvedéstörténetének megfilmesítésében, 2004-ben mutatták be. A film bizonyos körökben hatalmas botrányt kavart, sokan túlságosan barbárnak, erőszak központúnak látták, mások pedig egyenesen antiszemitának titulálták az alkotást.

Az Akadémia azonban így is három Oscar-díjra jelölte a filmet (Legjobb Operatőr, Legjobb Filmzene, Legjobb smink), Mel Gibsont pedig több rendezői díjra is jelölték érte. Sőt, tavaly felreppent a hír, hogy A passió folytatást kap. Gibson a megosztó filmet követően 2006-ban elkészítette még az Apocalypto című alkotását, ami után azonban 10 évig nem állt a kamera másik oldalára.

A nagy visszatérés viszont annál hangosabbra sikerült: A fegyvertelen katonáért rendezői Oscarra jelölték, és ismét elismert rendezőként tekintenek rá. Legújabb projektjében pedig főszereplőként is részt vesz majd: az egyelőre titokzatos Berserker címen futó háborús film lesz a következő rendezése.

A közelmúlt egyik legnagyobb hatású vallásos témájú filmjének vetítésével az Opera hagyományt kíván teremteni. A passió rendkívüli mozielőadására, az Erkel Színház csaknem 1800 fős nézőterére jegyek 300 és 1200 forint között válthatók az Opera jegypénztáraiban.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com