Hírek

A Szólít a szörny szerzője lesz A Legyek Ura forgatókönyvírója is

A Szólít a szörny scripjét is jegyző Patrick Ness lesz a forgatókönyvírója a Luca Guadagnino rendezésében készülő A Legyek Ura adaptációnak.

A Legyek Ura legújabb feldolgozása – ezúttal talán véglegesen – megtalálta az íróját: Patrick Ness – számol be róla a The Hollywood Reporter. Ha valaki nem ismerné a William Golding regényt, mert pont akkor hiányzott az iskolából, annak álljon itt ez a kis gyorstalpaló: egy csapat angol kisfiú egy lakatlan szigetre kerül, ahol rövid időn belül saját kis társadalmat alakítanak ki. Vezetőt választanak és együttműködnek a túlélésért… egy ideig. A csapat az elhatalmasodó konfliktusok hatására kettészakad, a társadalmon eluralkodnak az állati ösztönök, a katasztrófa elkerülhetetlen.

Patrick Ness neve nem ismeretlen a filmes szakmában. Olyan filmek forgatókönyvét írta, mint a J.A. Bayona rendezte Szólít a szörny vagy a jövőre érkező Chaos Walking Tom Hollanddal és Daisy Ridley-vel. Ráadásul mindkét forgatókönyvet a saját regényeiből írta át. Ness korábban a rangos és nagymúltú Carnegie medált is megkapta. Kétszer.

A Legyek Ura (1963)

Hogy mi újat fog tudni mondani William Golding klasszikussá vált történetéről, az a jövő zenéje, de az biztos, hogy a stúdió korábbi elképzelését nem ő veti papírra. Mi is beszámoltunk róla, hogy a Warner Brothers eredetileg egy másik alkotógárdával és teljes egészében női szereplőkkel akarja újraforgatni a már kétszer is adaptált könyvet. A tervből, úgy tűnik, semmi sem lesz, hiszen a Luca Guadagnino rendezte projektben szó sincs gender váltásról.

Guadagnino korábban a Szólíts a nevedent és a Sóhajokat rendezte, merőben eltérő műfajokban egészen remek filmeket készített. A pszichológiai kísérletnek is beillő Golding története akár maradandó adaptációt is kaphat a keze alatt. Biztató az is, hogy a forgatókönyvíró ért a gyerekszemszöghöz.

A Szólít a szörny legalábbis kiváló ajánlólevél Patrick Ness számára A Legyek Urához is.

A Legyek Ura már kétszer is vászonra került az idők során. Először 1963-ban Peter Brook rendezésében, majd másodszor 1990-ben Harry Hook rendezésében. Utóbbi kritikai sikere csupán árnyéka az elsőnek. Húsz évvel a második adaptáció és közel hetven évvel a könyv megjelenése után már itt volt az ideje, hogy Hollywood újra felfedezze magának a történetet. Ti mit vártok az adaptációtól?

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya