Hírek

Patrick Stewart visszatér a Star Trekhez

Újra Jean-Luc Picard kapitány bőrébe bújik Patrick Stewart, köszönhetően egy készülő Star Trek-sorozatnak.

A Star Trek: Discovery hamarosan kezdi a 2. évadját, de a CBS nem áll meg ennyivel. Bejelentettek egy új szériát, mely nem mást helyez egy fő szerepbe, mint Jean-Luc Picard kapitányt. Picardot legutoljára sorozat formájában a hét évadot megélt Star Trek: Az új nemzedékben láthattuk, majd több film is készült főszereplésével. A 2002-es Nemezis alcímű alkotásban szerepelt utoljára, azóta pedig Stewart szögre akasztotta a kapitányi egyenruhát – egészen mostanáig.

Stewartot magát is meglepi, hogy visszatérhet ehhez a szerephez. A 78 éves angol színész az alábbit nyilatkozta az augusztus 4-én tartott Star Trek-találkozó alkalmából: „Mindig büszke voltam arra, hogy a Star Trek része vagyok, de mikor befejeztük a Nemezis forgatását, azt gondoltam, itt a vége, elfogyott az időm. Egészen elképesztő, hogy újra itt vagyok és Picard bőrébe bújhatok és a karaktere újabb dimenzióit tárhatom fel.”

Az új sorozat bemutatójának napját egyelőre nem jelentették be.

Csupán annyit tudunk, hogy a legutóbbi, J.J. Abrams által rendezett mozifilmek forgatókönyvéért és a Discoveryért is felelős Alex Kurtzman készíti majd.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya