Hírek

Patty Jenkins rendezheti a Wonder Woman folytatását?

Az óriási sikert arató Wonder Woman kapcsán rengetegszer kerül szóba, hogy kivételes módon egy nő rendezhetett egy nagy költségvetésű képregényadaptációt. Az már biztos, hogy hamarosan folytatás is készül a filmből, az viszont még korántsem, hogy ismét Jenkins ülhet a rendezői székbe.

Pedig a rendezőnő nagyon is szeretné folytatni, amibe belekezdett. Az Advocatenek adott nyilatkozatában azt mondta, eleinte nem az volt az elképzelése, hogy ő készíti a további részeket, mert nem akarta, hogy ez előre eldöntött kényszer legyen. De aztán rájött, hogy mennyire imádja Diana hercegnő karakterét és a stábot, akikkel dolgozott az első részen, ezért úgy döntött, mindenképpen ő szeretné elkészíteni a folytatást is.

„Bár ugyanarról a karakterről lesz szó, egy teljesen más történetet mesélnénk el róla, hiszen itt már a mi világunkban láthatnánk.”

Mindezt Jankins egy Women In Film filmvetítésen mondta el. A programsorozat célja, hogy kimondottan női alkotók filmjeit vetítsék, majd beszélgessenek is a rendezőkkel, forgatókönyvírókkal, producerekkel és egyéb női munkatársakkal.

Bár korábban már felröppent a pletyka, hogy a Warner Brothers már alá is írta a szerződést a rendezőnővel, a stúdió azóta tagadta ezt. Ugyanakkor az első rész sikerét elnézve jók az esélyei, hogy valóban ő készítheti majd a folytatást.

 

Avatar

Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya