Hírek

Patty Jenkins rendezheti a Wonder Woman folytatását?

Az óriási sikert arató Wonder Woman kapcsán rengetegszer kerül szóba, hogy kivételes módon egy nő rendezhetett egy nagy költségvetésű képregényadaptációt. Az már biztos, hogy hamarosan folytatás is készül a filmből, az viszont még korántsem, hogy ismét Jenkins ülhet a rendezői székbe.

Pedig a rendezőnő nagyon is szeretné folytatni, amibe belekezdett. Az Advocatenek adott nyilatkozatában azt mondta, eleinte nem az volt az elképzelése, hogy ő készíti a további részeket, mert nem akarta, hogy ez előre eldöntött kényszer legyen. De aztán rájött, hogy mennyire imádja Diana hercegnő karakterét és a stábot, akikkel dolgozott az első részen, ezért úgy döntött, mindenképpen ő szeretné elkészíteni a folytatást is.

„Bár ugyanarról a karakterről lesz szó, egy teljesen más történetet mesélnénk el róla, hiszen itt már a mi világunkban láthatnánk.”

Mindezt Jankins egy Women In Film filmvetítésen mondta el. A programsorozat célja, hogy kimondottan női alkotók filmjeit vetítsék, majd beszélgessenek is a rendezőkkel, forgatókönyvírókkal, producerekkel és egyéb női munkatársakkal.

Bár korábban már felröppent a pletyka, hogy a Warner Brothers már alá is írta a szerződést a rendezőnővel, a stúdió azóta tagadta ezt. Ugyanakkor az első rész sikerét elnézve jók az esélyei, hogy valóban ő készítheti majd a folytatást.

 

Avatar

Wehli-Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya