Hírek

Patty Jenkins rendezi a Wonder Woman 2-t, rekordösszeget kap érte

Patty Jenkins és Gal Gadot a Wonder Woman forgatásán. Fotó: Clay Enos/Warner Bros.
Patty Jenkins és Gal Gadot a Wonder Woman forgatásán. Fotó: Clay Enos/Warner Bros.

Patty Jenkins, az utóbbi idők legsikeresebb női rendezője kemény tárgyalások után megállapodott a Warner Bros. stúdióval: ő rendezi a Wonder Woman folytatását, amely 2019 decemberében érkezik. Ezzel Jenkins a legjobban fizetett női rendező valaha.

Patty Jenkins, a rekordokat döntő, hallatlanul népszerűnek bizonyuló Wonder Woman rendezője visszatér a folytatáshoz. A forgatókönyvet már eddig is írta – Geoff Johns-szal együtt, aki a DC univerzumért felel a Warner Bros. stúdiónál, írja a Variety –, a direktori szerepről azonban csak most állapodott meg a stúdióval.

A megállapodás „szokatlanul kemény tárgyalások után” jött létre, írja a rollingstone.com. A Vulture szerint azért húzódott el a megállapodás, mert Jenkins ragaszkodott hozzá, hogy akkora díjazásban részesüljön, amekkorát egy férfi nyerne az ő helyében, tehát egy rendkívül sikeres és jövedelmező blockbuster szállítása után. (Filmtekercs kommentár: ennek igazán nem kellene hírértékűnek lennie 2017-ben.)

Jenkins 7-9 millió dollár közötti összeget kap írói, rendezői és produceri szerepéért, ami

a valaha volt legmagasabb fizetés női rendező számára.

Ezen kívül – ami alighanem fontosabb – a film hasznából is „nagylelkű” részesedésre számíthat, de pontos számokat még nem tudni. (A Wonder Woman rendezéséért 1 millió dolláros fizetést kapott.)

Wonder Woman

Mint írtuk: a Wonder Woman nemrég bekerült a filmtörténet eddigi legtöbb bevételt hozó szuperhősfilmjei közé; többet hozott, mint az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Vasember 3.

Wonder Woman ráadásul egy szempontból jócskán túlteljesíti összes vetélytársát: ez a 409,5 millió dolláros bevétel a nyitóhétvégéhez képest 3,97-szeres szorzót jelent. Eddig még a legjobb szorzó (az első Pókemberé 2002-ből)  is csak 3, 53-szoros hazai összbevételt jelentett, és, mint mondtuk, a Wonder Woman még mindig folyamatosan termeli a bevételt: a rekord szorzó a film nem lankadó népszerűségére, a közönség körében élvezett kivételes jó hírére utal.

A Wonder Woman folytatásának premierje 2019. december 13-ra van előjegyezve.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com