Hírek

Paul Anderson lesz a főszereplője az Immortal című II. világháborús akciófilmnek

Peaky-Blinders-Paul-Anderson-Immortal

A Peaky Blinders (Birmingham bandája) sztárja egy könyörtelen SS-tisztet alakít a második világháborús Immortal túlélőtörténetében.

Paul Anderson, a Birmingham bandája sztárja lesz a főszereplője az Immortal (Halhatatlan) című II. világháborús akciófilmnek. A filmet a finn Jalmari Helander (Rare Exports) fogja rendezni és a tervek szerint Lappföldön forgatják szeptemberben – tudósít a Deadline.

Az Immortal 1945-ben játszódik és egy leszerelt katona, Aatami történetét meséli el, aki aranyat talál a lapp vadonban.

Aatamit Helander visszatérő színésze, Jorma Tommila alakítja. A volt katona a talált vagyont a városba szeretné juttatni, de egy náci osztag az útját állja élükön a könyörtelen SS-tiszttel, akit Anderson alakít. A magányos katona és a nácik között egyenlőtlen harc kezdődik az aranyért. A filmet angol és finn nyelven forgatják és finn gyártású lesz.

Óda Birmingham gengsztereihez – Peaky Blinders

Jalmari Helander első filmje a 2010-es Rare Exports volt. A kalandfilm és fantasy elemeket vegyítő film nagy siker volt és több fesztiválon is díjat nyert: Locarno, Brüsszel, Sitges. Második filmjében, a Big Game: A nagyvadban szerepelt Samuel L. Jackson, Jim Broadbent, Felicity Huffman és Ray Stevenson. A Big Game világpremierjét a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon tartották, de kisebb kritikai visszhangot kapott, mint a rendező debütáló filmje.

Helander elmondta, hogy akciófilmet forgatni Finnországban gyerekkori álma. „Végre olyan helyzetbe kerültem, hogy beteljesíthetem az álmom és megcsinálhatom azt a nagyszabású, akciódús túlélőtörténetet, amit a második világháborúba helyeztünk.”

Paul Anderson nem kizárólag a Birmingham bandájáról ismert. Szerepelt A visszatérő, az Ellenségek, A tenger szívében, vagy a ’71 című filmekben is. Nemsokára láthatjuk Guillermo Del Toro Nightmare Alley című filmjében Cate Blanchett, Bradley Cooper és Rooney Mara mellett.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com