Hírek

Már négy nő vádolja szexuális erőszakkal az Oscar-díjas Paul Haggist

Paul Haggist először egy, majd további három nő vádolta meg azzal, hogy zaklatta, illetve megerőszakolta őket. Haggis ügyvédje azt nyilatkozta, hogy védence nem erőszakolt meg senkit.

Először Haleigh Breest újságíró beszélt arról, hogy 2013-ban Haggis megerőszakolta, amit máig nem hevert ki. Azóta három másik nő is hasonló történetről számolt be. Egyikük egy újságíró, aki azt állítja, hogy mikor Haggisszel dolgozott együtt ’96-ban egy televíziós show forgatásán, a férfi orális szexre kényszerítette, mielőtt megerőszakolta volna. Azért nem beszélt korábban, mert attól tartott, hogy senki nem hinne neki, a karrierjének viszont vége lenne. Másikukat az irodájában próbálta megcsókolni a férfi egy tévésorozat pitch fórumán. A nő elmenekült, de Haggis követte. A harmadik nőt pedig erőszakkal megcsókolta, majd a taxijába is követte a férfi – írja a Guardian.

A másik három áldozat nem engedte, hogy nevét nyilvánosságra hozzák, mert még mindig félnek a megtorlástól.

Az író-rendező-producer Paul Haggis az Ütközésekért két Oscar-díjat is nyert 2006-ban: díjazták a forgatókönyvét, producerként pedig a Legjobb film szobra is őt illette, miközben rendezőként is jelölve volt. Ő írta többek közt az Oscar-jelölt Millió dolláros bébit, két James Bond-filmet, a Casino Royale-t és A Quantum csendjét, illetve az Eastwood-féle A dicsőség zászlaját és a szintén Oscar-jelölt Levelek Ivo Dzsimárólt. A 65 éves kanadai filmes legutóbb az Arany ügyvezető producereként tűnt fel.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés