Hírek

A Phantom Thread karácsonykor érkezik

Paul Thomas Anderson és Daniel Day-Lewis új filmje, a Phantom Thread karácsonyi ajándékkénkt, december 25-én érkezik a mozikba – olvastunk az Indiwire-on.

Hosszas titkolódás után a film hivatalos honlapján jelentették be a film címét, melyet az alkotópáros tíz évvel utolsó közös munkájuk, a Vérző olaj után készít. A film az ötvenes évek Londonjában játszódik, és bepillantást enged egy olyan ruhakészítő világába, aki az udvarnak és az asrisztokráciának készít ruhákat. A filmben a háromszoros Oscar-díjas Daniel Day-Lewis mellett Lesley Manville és Vicky Krieps tűnik fel a filmben, melynek ezúttal Anderson lesz az operatőre is.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya