Hírek

Paul Thomas Anderson új filmje: részletek

Paul Thomas Anderson
Fotó: Craig Duffy

Paul Thomas Anderson kilencedik filmje 2020-ban készül, és visszatér a rendező kaliforniai gyökereihez, a hetvenes évekhez.

Paul Thomas Anderson minden filmje esemény. A következő pedig különösen izgalmasnak ígérkezik: a rendező visszatér vele ahhoz a miliőhöz, ami például a Boogie Nights alapját adta, azaz a hetvenes évek Kaliforniájához – írja az IndieWire.

Andersonnak utoljára két éve, 2017-ben jelent meg filmje, a Fantomszál. A film öt Oscar-jelölést kapott (köztük a második Legjobb rendező jelölését), egyet meg is nyert a Legjobb kosztümért, a filmet a kritika is dicsőítette. Azóta azonban csak rövidebb műfajokban, például zenei klipben (Anima) alkotott.

Kilencedik nagyjátékfilmje a források szerint egy gimnáziumban játszódik majd a ’70-es években, ugyanúgy a San Fernando völgyben, mint a rendező 1997-es sikerfilmje, a Boogie Nights. A főszereplő egy olyan gimnazista, aki sikeres gyerekszínész is egyben.

Fantomszál (Phantom Thread)

 

Anderson a San Fernando völgyben nőtt fel és már többször is kihasználta mély helyismeretét: ugyanitt játszódott a Magnólia és a Kótyagos szerelem is. Új filmjét szokása szerint nem csak rendezi, de ő is írja, és saját produkciós cégén keresztül ő is lesz a producer. Mivel a film függetlennek számít, Kaliforniában jelentős állami támogatást is nyert.

A színészválogatás folyamatban van, de a várakozások szerint nagyszerű gárdára lehet számítani. A forgatás megkezdését februárra várják.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com