Hírek

Paul Walker „maga felelős a haláláért”

Paul Walker

Paul WalkerPaul Walker „maga felelős a haláláért” a Porsche ügyvédei szerint.

A Halálos iramban-sorozat sztárja egy Porsche 2005 Carrera GT utasa volt, amikor a barátja vezette jármű nagy sebességgel lámpaoszlopnak csapódott és lángra lobbant 2013 novemberében a kaliforniai Santa Claritában. A filmsztár lánya, Meadow szeptemberben gondatlanságból való halálokozásért beperelte a Porsche gyártóját, azt állítva, hogy az autóból fontos biztonsági berendezések hiányoztak – tudósított a BBC hírportálja.

A Porsche válasza szerint Walker „tudatosan és önként vállalt minden kockázatot” azzal, hogy a kocsi utasa lett. Az autógyár ügyvédei a múlt héten benyújtott iratokban úgy fogalmaztak, hogy a színész „a 2005 Carrera GT nagy tudású és tapasztalt használója” volt. Hozzátették: „nyilvánvalóak és ismertek voltak számára a kockázatok és veszélyek. Maga döntött úgy, hogy kiteszi magát azoknak a veszedelmeknek, melyek a jármű használatával járnak”.

A két évvel ezelőtti autóbalesetet négy hónapos nyomozás követte, mely megállapította, hogy a balesetben szintén elhunyt Roger Rodas óránként 151 kilométeres sebességgel vezette a Porschét egy olyan szakaszon, ahol 72 volt a megengedett, amikor egy lámpaoszlopnak ütközött.

A 16 éves Meadow Rain Walker beadványa alapján szerint a baleset idején az autó sokkal lassabban haladt, amikor a sofőr elvesztette uralmát felette. Azt is írta, hogy apja biztonsági öve hibás volt, valamint azt is, hogy az autóból „hiányoztak olyan berendezések, melyek megakadályozhatták volna a balesetet vagy legalább lehetővé tették volna, hogy Paul Walker elhagyja a járművet”.

Rodas özvegye tavaly szintén beperelte a Porschét, a gyártó szerint azonban a sofőr halála a saját hibájából, nem az autó tervezési hiányosságai miatt következett be.

Hirdetés

Hirdetés