Hírek

Penélope Cruz Antonio Banderast rendezi – Official Competition előzetes

Penélope Cruz mindent belead, hogy kiváló filmet rendezzen Antonio Banderas és Oscar Martínez főszereplésével. De a filmben film nem alakul túl fényesen. Itt a humorosnak és izgalmasnak tűnő Official Competition előzetese.

Előzetest kapott az Official Competition című vígjátéki elemekkel teleszőtt spanyol nyelvű dráma, amely a rendezői székbe ülteti Penélope Cruzt. Legalább is a filmvásznon.

Mariano Cohn és Gastón Duprat alkotása egy igazi film a filmben darab lesz, hiszen egy nagy volumenű darab elkészítéséről szól majd. Cruz mellett Antonio Banderas és Oscar Martínez duójával.

A történetben Penélope Cruz karaktere egy neves rendező, akit egy milliárdos bérel fel, hogy filmet készítsen az életéből. A tervek szerint pedig az ország két legnagyobb színésze (Antonio Banderas és Oscar Martínez főszereplésében) lenne az alkotás élén. A hollywoodi csillag és a színházi színész azonban hiába a szakmájuk legjobbjai, emberileg távolabb sem állhatnának egymástól. A közös munkát pedig jócskán megkeseríti kettejük erős ellenszenve. Mindebből persze mi nézők csak jól jöhetünk ki, hiszen az előzetes alapján a központi konfliktust lépten-nyomon humor kíséri.

A forgatókönyvet a két rendező, illetve Andres Duprat jegyzik. Az alkotópáros egyébként a The Distinguished Citizen című filmjükért korábban Goya-díjat kapott, valamint Velencében is kitüntették őket.

Legújabb filmjük pedig ismét elhozza nekünk Cruz és Banderas duóját, akiket legutóbb a 2019-es Fájdalom és dicsőségben láthattunk együtt.

Az Official Competition valamikor az idei év során kerül a mozikba, noha pontos premierdátumról egyelőre nem tudni. Ahogy arról sem, hogy a vajon a hazai filmszínházak is műsorukra tűzik-e ezt a végtelenül szórakoztatónak ígérkező alkotást. Mi nagyon is reménykedünk, hogy igen.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.