Hírek

Penelope Cruz thrillere is szerepel a Cannes-i virtuális filmpiacon

A közelgő online eseményen fogják értékesíteni a Penelope Cruz és Luis Tosar főszereplésével készült feszült thrillert, a The Fringet, amely 24 óra eseményeit meséli el.

A spanyol megasztárok, Penelope Cruz és Luis Tosar szerepelnek a The Fringe (En Los Margenes) című filmben, amely az argentin színész, Juan Diego Botto (A visszaeső) rendezői debütálása – írja a Deadline.

A spanyol nyelvű film, amely egy nap eseményeit beszéli el, egymásba fonódó történeteket fog követni. Az egyikben egy nő (Cruz) kálváriáját láthatjuk, akinek 24 órája van arra, hogy megakadályozza családja bank általi kilakoltatását. Tosar, 211-es cella sztárja egy szenvedélyes ügyvédet és aktivistát fog alakítani ebben az alkotásban.

Az Oscar-díjas Cruz – Alvaro Longoriával közösen – producerként is részt vesz a munkálatokban. A filmet ugyanaz a Morena Films gyártja, amelyik Asghar Farhadi Mindenki tudja című művét is tető alá hozta, szintén Penelope Cruzzal.

A The Fringe világméretű értékesítésének (forgalmazásának) megkezdését a közelgő Cannes-i virtuális piacra (Cannes Virtual Film Market) fogják időzíteni.

Cruz így nyilatkozott a The Fringeről: „Azt hiszem, Juan nagyszerű forgatókönyvet írt, és fontos története van. Mindig csodáltam színész és író munkáját, és mindig is tudtam, hogy rendezőként nagy dolgokat fog tenni.” Botto szerepelt a Netflix White Lines című sorozatában, és látni fogjuk a Warner jövőre bemutatásra kerülő Suicide Squadjában is. A direktor kommentárja: „Azt akartuk bemutatni, hogy a gazdasági válság hogyan befolyásolja a személyes és érzelmi kapcsolatokat; hogy micsoda krízist élnek meg az alsó társadalmi csoportokban élők. Mesélni akartunk a szerelemről és a szolidaritásról.” Longoria hozzátette: „Ez a megragadó, érzelmes és optimista thriller azt a sok ezer embert ábrázolja, akik naponta szembesülnek a házuk elvesztésének szörnyű drámájával.”

Cruz Pedro Almodóvar legutóbbi rendezésében a Fájdalom és dicsőségben is játszott, Tosarral közösen pedig szerepelt a 2015-ös Ma Ma című drámában , amelyet szintén Longoria készített.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés