Hírek

Pengeélen táncol a Penge-reboot

Leálltak a Penge előkészületi munkái az írósztrájk miatt, így ismét veszélybe került a hányatott sorsú Marvel-projekt.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) héten megkezdődött sztrájkja miatt újból leálltak a Marvel vámpírthrillere, a Penge gyártás-előkészítési munkálatai, melynek főszerepében a kétszeres Oscar-díjas Mahershala Alit láthatjuk majd. A forgatás a következő hónapban kezdődött volna.

A Penge-reboot akkor kezdte meg ismét denevérszárnyait bontogatni, amikor a rendezői székbe a Lovecraft Country pilotját is jegyző Yann Demange ülhetett, a forgatókönyv fejlesztéséhez pedig A törvény nevében (True Detective) alkotójaként elhíresült Nic Pizzolatto is csatlakozott. A film előkészületei azonban most ismét meghatározatlan ideig tartó megtorpanásra kényszerülnek az írósztrájk végéig, mivel

Pizzolatto „kifutott az időből”, azaz nem tudta befejezni a forgatókönyvvel kapcsolatos teendőit a sztrájk kirobbanásáig.

Egyelőre úgy tűnik, a Penge az egyetlen gyártás alatt álló MCU-film, amelyet erősen érintenek az írósztrájkkal járó munkabeszüntetések. A The Hollywood Reporter szerint ugyanis a negyedik Amerika Kapitány-film, a WandaVízió spinoff-sorozata, az Agatha: Coven of Chaos, a Deadpool 3. és a Thunderbolts különböző fázisokban tartó előkészületei továbbra is megszakítás nélkül zajlanak.

A Marvel-projektek számára nehézséget okozhat azonban az írók nélkülözése a készülő filmek és sorozatok forgatásairól, ugyanis a legtöbb nagyköltségvetésű blockbuster forgatókönyvei még igencsak nagy változásokon mennek keresztül az előkészítési fázisban is. Sőt, a Marvel-filmek és sorozatok esetében nemegyszer előfordult olyan is, hogy már a forgatás megkezdése alatt történtek írói változtatások. Erre azonban a sztrájk miatt a továbbra is zöldutat kapó projektek esetében nem lesz lehetőség, mivel írók hiányában nincs, aki a menet közben esedékes kisebb-nagyobb változtatásokat elvégezze.

A Variety által összegyűjtött, folyamatosan frissülő listáról talán ez a legnagyobb volumenű filmes projekt, amelynek előkészületeire és megvalósulására kihatással lehet a jelenleg is zajló írósztrájk. A Penge mellett olyan sorozatok érintettek még, mint az Abbott Általános Iskola, a Yellowjacketsvagy a Cobra Kai, azonban mind A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi, mind pedig a Sárkányok háza második évadjának forgatásai folytatódnak írók hiányában is.

A Marvel eredetileg 2024. szeptember 6-ára tűzte ki a Penge bemutatódátumát.

Nagy Eszter

Nagy Eszter az ELTE filmtudomány mesterszakán diplomázott 2023-ban. Fő kutatási területe a kortárs magyar film, érdeklődési köre a musicalektől kezdve a gótikán és a film noirokon át egészen Bergmanig terjed - illetve még azon is túl.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com