Hírek

„Nem számítottam arra, hogy magasról lesz*r” — Penguin Bloom előzetes

Penguin Bloom
Joel Pratley / Netflix

A Penguin Bloom a Naomi Watts által alakított Sam Bloom érzelmi és fizikai egyensúlyának visszaszerzéséért folytatott küzdelmét meséli el. Az előzetes alapján nem fogok meglepődni, ha Watts neve a közeljövőben feltűnik majd néhány filmfesztivál jelöltjeit gyűjtő listán. A téma fájóan aktuális. A történet pedig valós alapokon nyugszik.

A Penguin Bloom már az előzetes alapján sok olyan témát jár körbe, ami a koronavírus-járvány révén bizony értelemben és szinten sokakat érint, illetve érintett az elmúlt időszakban.

Az ausztrál televíziós szcéna egyik vezető rendezőjeként számon tartott Glendyn Ivin Netflix égisze alatt készített drámája az elszigeteltség kérdése köré épül , amihez az alapot Bradley Trevor Greive és Cameron Bloom fotográfus valós eseményeket feldolgozó bestseller kötete szolgáltatta. 

A regény hitelességéhez és érzelmi mélységéhez mindenképpen hozzájárult, hogy Cameron Bloom a főszereplő férje, akit a filmadaptációban a Walking Deadből is ismert Andrew Lincoln alakít.

Sam Bloom, szerető feleség és anya idilli körülmények között éli hétköznapjait Ausztrália egy tengerparti részén, egészen addig, amíg 2013-ban egy thaiföldi nyaralás során történt váratlan baleset következtében az élete alapjaiban változik meg.

Családja a visszatérésük után mindent megtesz, hogy visszataláljon az érzelmi és fizikai egyensúlyhoz. A visszafogott hétköznapokat egy sérült madár töri meg, akihez Sam kötődni kezd. Egyfajta szimbólumként tekint rá a gyógyulás felé vezető úton.

„Nem számítottam arra, hogy magasról lesz*r” — nyilatkozta Watts, aki egy EW-nek adott interjúban elmesélte, hogy a forgatás első napján volt egy kisebb incidense madár partnerével. 

Glendyn Ivin rendező, akárcsak a főszereplők, szintén találkozott a Bloom család tagjaival, akiknek a története regényhez és a filmhez is az alapot szolgáltatták.

A szerep kedvéért Watts sokat gyakorolta, hogy teste alsó felét ne mozgassa olyan hétköznapi mozdulatsoroknál például, mint ahogy a kerekesszékből az ágyba szeretne jutni.

Mindnyájunknak újra kellett gondolnunk az izoláció jelentését egy mélyebb szinten. Van egy abból fakadó fájdalom, hogy el vagy zárva más emberektől és meg kell találnod a veszteségeid elfogadásához vezető utat, pontosan úgy, ahogy Sam is tette, hirtelen szembesülve a fizikai és érzelmi különbözőséggel és a távolságból fakadó szégyenérzettel. Ezt kisebb mértékben most mi is átéljük…. Van valami, ami még relevánsabbá teszi a témát, hogy az élet kisebb mozzanatainak, ha az egészen az alapokig leredukálódik, a jelentősége megnő.

A Penguin Bloom január 27-én premierel a Netflixen, de egyenlőre csak meghatározott országokban lesz elérhető.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com