Hírek

Pénteki előzetesdömping – Hanna, Twilight Zone, The Rental

Összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb előzeteseit. Két, második évados sorozat mellett Dave Franco rendezői bemutatkozása is egyre közelebb kerül.

Hanna: antiutópisztikus coming-of-age

Második évaddal tér vissza az Amazon Prime Hanna című sorozata Esme Creed-Miles főszereplésével. David Farr sorozata, ami Joe Wright 2011-es, azonos című mozifilmjének feldolgozása, egy 15 éves lányról és volt CIA ügynök apjáról szól. Az apa (Joel Kinnaman) minden harcra megtanítja lányát, így védve őt a későbbi támadásoktól, miközben bejárják Európát. A tavalyi Berlini Filmfesztiválon kollégánk a következőket írta kritikájában:

„Hanna európai útját követve egy eklektikus utazásban lehet részünk – helyszínek, nyelvek és műfajok (thriller, akciófilm, vígjáték) tekintetében egyaránt.”

Énekes Gábor: A királylány új ruhája

A második évad, aminek már nincs köze az eredeti filmhez, egy az antiutópisztikus young adult történetekre hasonlító intézmény falai között játszódik. A The Meadow-ban nagyfokú, kormány irányította átnevelés, fizikai kiképzés zajlik. Amikor Hanna rájön a dolgok hátterére, fejébe veszi, hogy megszökik.

Az új évad július 3-án jelenik meg.

The Twilight Zone: az újragondolt antológia-sorozat

A napokban egy újabb újragondolt sorozat kapta meg 2. évadának előzetesét. A CBS tévétársaság a saját 1959-es klasszikusát dolgozta fel ismét. A „képzelet dimenziójában” játszódó sci-fi, fantasy és horror elemekkel vegyített antológia minden részben más tulajdonságot, kulcsszót vesz elő. Ahogy kollégánk az első évad kritikájában írta:

Az eredeti Alkonyzóna minden epizódjának ez volt a receptje: egy jellemző emberi tulajdonság köré szőtt meghökkentő tanmese, amely egy elgondolkodtató csavarral zárult.

Németh Barnabás: Ki itt benézel…

A remake Jordan Peele és Kumail Nanjiani által játszott első epizódjának témája például a hírnévről, tágabb értelemben pedig a megfelelni vágyásról szól.

The Rental: Újabb Franco gyerek a kamera mögött

Dave Franco számos filmszerep után rendezői székbe ül, és már meg is jött az első filmjének előzetese. James után ő a második direktorként. A Szemfényvesztők és a Rossz szomszédság filmek szereplője egy horror-thriller vegyes műfajú filmet készített.

A film főszereplője a rendező felesége, a GLOW-ból is már ismert Alison Brie, aki filmbeli férjével (Dan Stevens) és barátaikkal (Sheila Vand, Jeremy Allen White) hosszúhétvégére utazik egy óceánparti kisvárosba. Egy idő után gyanússá kezd válni, hogy a házigazda figyeli őket. Ez pedig olyan folyamatokat indít el bennük, ami előhozzá általuk sem ismert tulajdonságaikat.

A The Rental amerikai premierje július 24., magyarországi bemutatóról egyelőre nem tudunk.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya