Hírek

Perel a Spectre forgatásán megsérült rendezőasszisztens

Az előző Bond-film forgatásán lábsérülést szenvedő Terry Madden 3,5 millió dolláros pert akaszt a filmgyártó cég nyakába.

Pörög az élet a Bond-filmek háza táján! A napokban a Bond 25 rendezői székébe ült Danny Boyle, már a franchise következő etapjának forgatókönyvén dolgozik. Sam Mendes második James Bond filmjének, a kevésbé jól sikerült Spectrenek a filmgyártó cégét, a brit EON Productionst pedig 2,5 millió fonttal (3,5 millió dollár) pereli Terry Madden, second unit rendezőasszisztens.

A 66 éves filmes 2015-ben sérült meg egy Ausztriában rögzített akciójelenet során, mikor egy elszabadult jármű összezúzta a lábait. A baleset után Maddent helikopterrel kellett kórházba szállítani.

A rendezőasszisztens, aki a V, mint vérbosszú, a Z világháború és több Bond-film készítésében is közreműködött, azóta számos operációnak vetette alá magát. Az EON Productions biztosítói vállalták a felelősségét, anyagi kompenzációban azonban azóta sem részesítették a súlyos sérüléseket szenvedő rendezőt, aki a kórházi költségek fedezése és az anyagi kiesések végett megy perre a munkáltatóval.

Madden jogi képviselője úgy kommentálta a hírt, ügyfele büszke, hogy egy ilyen aktív és izgalmas iparágban dolgozhat, de az elszenvedett baleset nagyban korlátozta mozgóképességét, így többé nem képes olyan dolgok elvégzésére, melyek korábban kézenfekvőek voltak a számára.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com