Hírek

Maradandóan megsérült egy színész a Willow forgatásán, most a Disney-t perli

Ralph Ineson, a Willow-sorozat egyik színésze maradandó sérülést szenvedett a forgatáson, a Disney-től bíróságon vár elégtételt.

A The Sun nevű brit napilap értesülései szerint az 54 éves Ralph Ineson állítása szerint maradandó vállsérülést szenvedett az 1988-as sikerfilm sorozatfolytatásának felvételei közben, egy éjszakai jelenetnél. A londoni legfelsőbb bíróságon benyújtott keresete részletezi, hogy 2021 júliusában, a produkció egy dél-walesi forgatásán Ineson páncélos lovagnak öltözve egy kétméteres szörnyeteggel küzdött, amikor ügyetlenül elesett és kificamította a vállát.

Ralph Ineson most 150 000 font (azaz több mint 65,8 millió forint) kártérítésre perli a Walt Disney Company-t. Állítása szerint a sérülés okozta tartós károsodás miatt nem tud olyan szerepeket vállalni azóta, amelyek megterhelőbb fizikai aktivitással, például lovaglással vagy verekedéssel járnak. Keresetében részletezi, hogy a producerek felelősek a forgatási határidőre történő nyomásgyakorlás miatt, és azért, mert nem tisztították meg a lépcsőt, amelyen a színész elesett.

A The Sun értesülései szerint a Disney védekezését a keresettel szemben még nem hozták nyilvánosságra.

A pert indító színész, Ralph Ineson többek között olyan filmekben látható még, mint A boszorkány, a Ready Player One, A zöld lovag, Az északi és Az alkotó. A Willow című sorozatot egy évad után elkaszálta a stúdió, majd el is távolította a Disney+ streaming felületéről, így jelenleg nincs olyan legális formátum, amelyen megtekinthető.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com