Hírek

Peter Farrelly filmre viszi, hogyan született meg a Rocky

Peter Farrelly rendezi a filmet a filmről, amely Sylvester Stallone-t sztárrá tette. Az I play Rocky a boksz-saga megszületésének körülményeit mutatja be.

A szinopszist olvasva valóban filmbe illő a Rocky sikerig vezető útja. Az I play Rocky jóval azelőtt kezdi követni Stallone-t, hogy befutott volna akcióhősként. A küszködő színésznek nincs szerencséje Hollywoodban, részben lebénult arca és beszédhibája miatt Hollywoodban. Stallone-t mégsem töri meg a sok visszautasítás: úgy dönt, ír egy forgatókönyvet, amelyet egy nagy filmstúdió meg is akar venni. Stallone viszont nem hajlandó eladni, hacsak nem ő kapja meg a főszerepet.

Mindennek eredménye az 1976-os év legnagyobb kasszasikere és egy legjobb filmnek járó Oscar-díj lett.

A film direktora a Zöld könyv rendezője, Peter Farrelly, aki egyúttal a producere is Toby Emmerich, a Warner Bros. korábbi vezetője és Christian Baha oldalán, a forgatókönyvet Peter Gamble írta adta hírül a Variety. Az alkotók nyilatkozatai alapján az I play Rocky egy igazi szerelemprojektnek ígérkezik.

„Rajongok Peter Farrelly-ért, mint filmrendezőért és mint emberért egyaránt, mióta együtt dolgozhattunk a Dumb és Dumber zenéjén, de a Zöld könyv volt az, ami miatt Pete jutott eszembe erről az inspiráló forgatókönyvről. Christian Baha és én szerencsésnek érezzük magunkat, amiért Pete állt a film élére. És akárcsak az ismeretlen Stallone a Rocky-ban, Pete is világméretű keresést fog folytatni, hogy felfedezzen egy olyan színészt, akinek csak egy esélyre van szüksége – az I Play Rocky, hogy megmutassa a világnak, mire képes” – árulta el Emmerich.

A film kapcsán Peter Gamble is megszólalt. „Amikor először olvastam Peter Gamble forgatókönyvét, tudtam, hogy valami nagyon különlegeset fogott meg. Az I Play Rocky története éppoly egyedi, mint maga Sylvester Stallone: látszólag átlagember, aki azonban tagadhatatlanul rendelkezik tehetséggel, amit meg kell osztania a világgal, és nem hajlandó elfogadni a ‘nem’-et válaszként. És akárcsak filmünk hősének, a Baha Productionsnek is szüksége volt keménységre és elszántságra, hiszen évekig küzdöttünk azért, hogy ez a projekt valósággá váljon.”

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com