Hírek

Peter Farrelly sorozatával gazdagodik a Quibi

Az okostelefonozóknak filmeket készítő, 2020-ban induló Quibi platform még a várható kínálatát bővíti. Több nagy alkotó is hitet tett már a vállalkozás mellett, legújabban pedig a Zöld könyv Oscar-díjas rendezője, Peter Farrelly is. A The Now című sorozatot fogja elkészíteni a felület számára.

A Quibi egy rövidfilmekre szakosodott platform lesz, amely az okostelefon-felhasználóknak kínál szórakozást. A Jeffrey Katzenberg és Meg Whitman alapította felület (önbevallása alapján) Hollywood és a Szilícium-völgy csodáit ötvözi, hogy olyan élményeket kínáljon a használóinak, amely a napjukba bármikor belefér. 2020-ban tervezik az indulását.

Jelenleg a Quibi portfóliója épp bővülőben van, olyan alkotásokkal, mint az Anna Kendrick főszereplésével készülő Dummy, vagy a sci-fi drámasorozat Don’t Look Deeper Don Cheadle-lel, Emily Mortimerrel és Helena Howarddal. Steven Spielberg is készít egy horrorfilmet a platformra. Ezekhez a projektekhez társul a The Now, amelyet Peter Farrelly rendez.

Farrelly az idei Oscaron a Legjobb film díját nyerte el a Zöld könyvvel, de egyáltalán nem pihen. Már dolgozik is következő filmjén, a The Greatest Beer Run Everön, ami a vietnámi háborúba kalauzolja a nézőket. Úgy látszik azonban, hogy a nagy sürgés-forgás közepette van ideje egy olyan egyedi platformra is alkotni, mint a Quibi.

Farrelly Oscart nyert a Zöld könyvvel

A The Now-t együtt írja Steve Leff-fel és Pete Jonesszal. Jones régi partnere a rendezőnek: együtt dolgoztak az Elhajlási engedélyen és most The Greatest Beer Run Everön is. A sorozatot az Anonymous Content segíti tető alá hozni – ez a cég állt Leonardo DiCaprio Oscart érő A visszatérője mögött is.

A The Now egy fiatalemberről szól, aki véget akar vetni az életének,

de épp előtte tudja meg édesanyjától, hogy a testvére is öngyilkos lett. Sőt, egykor az apjuk is öngyilkosságot követett el. A főszereplő eldönti, hogy nem teszi ki újra fájdalomnak az anyját, ezért megtanul a jelennek élni – innen a cím. A Deadline értesülései szerint noha ez az alap nagyon sötétnek hangzik, mégis egy komikusabb darabról lesz szó.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com