Hírek

Peter Jackson, Eminem és a netflixes Arcane is Emmy-díjas lett

EMMY-2017-1

Az Emmy-díjátadó ünnepségre ugyan még egészen szeptember 12-éig kell várni, egyes kategóriák jelöltjei viszont már most örülhetnek.

A 2022-es kreatív művészetek Emmy-díjaival a különböző televíziós programok művészeti és technikai teljesítményét honorálják. Az alkotások számos televíziós műfajból kerülnek kiválasztásra. A jelölteket többek között olyan kategóriákban ismerik el, mint a legjobb vendégszereplés, hangkeverés vagy fényképezés, de az animációs, a reality, valamint a rövid- és dokumentumfilmes műfajok kiváló teljesítményei is elismerésre kerülnek. Az idei gálán számos rekord született – írja a Deadline.

Többek között Eminem és a Netflix animációs sorozata, az Arcane írt történelmet, de Peter Jackson sem távozott Emmy-díj nélkül.

Eminem a Super Bowl félideji showjának résztvevőjeként részesült az elismerésben, mely a Super Bowl történetének első díjazott fellépés lett. Ezzel Eminem a színházi teljesítményeket elismerő Tony-díj kivételével a szórakoztatóipar minden területéről vihetett már haza trófeát a televíziós Emmy-től kezdve, a zenei Grammy-, és a filmes Oscar-díjig (a mind a négyet elnyerőket röviden EGOT-nyerteseknek hívják).

Eminem a 2022-es Super Bowlon

Peter Jacksont a Disney+ kínálatában elérhető Beatles dokumentumsorozat, a Get Back rendezéséért díjazta a Televíziós Akadémia. Jackson olyan jelölteket utasított maga mögé, mint a Lucy and Desit készítő Amy Poehler vagy a szintén elismert filmes, Judd Apatow.

A Netflix sajátgyártású sorozata, az Arcane pedig három technikai elismerés mellett olyan alkotások elől vihette el a legjobb animációs program díját, mint a Bob burgerfalodája, a Simpson család, a Rick és Morty és a marveles What if…?. A Netflix alkotása ezzel az első streaming-show lett a kategória történetében.

A legtöbb díjat a Netflix és az HBO vihette haza, fejenként nyolc-nyolc győzelemmel. Mellettük a Disney+ hat, a CBS, az NBC és az Amazon Prime Video pedig holtversenyben mind öt trófeával gazdagodtak.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!