Hírek

Petőfi napja – Most vagy soha! teaser előzetes

Most-vagy-soha!

Megérkezett az első betekintő a forintmilliárdokból forgó Most vagy soha! című filmhez, ami a március 15-i eseményekről szól.

A Fórum Hungary közzétette a Most vagy soha! teaser előzetesét. A márciusi forradalomról szóló filmet még májusban kezdték forgatni Budapesten, de a stáb később Komáromba, Eszergomba és Sopronba is ellátogatott forgatni.

A rövid teaser megmutatja mire is ment el Most vagy soha! 4,5 milliárdot meghaladó állami támogatása.

Súlyos léptek, kézről lecsöppenő vér, hüvelyéből előhúzott kard. Extrém variózás, lövés, vertigo shot és tengelye körül forduló kamera. Ilyen radikális eszközöket talán magyar filmben még nem is láttunk, a tempó pedig a hollywoodi társait idézi. Az előzetes pedig a császári katonák és Petőfi szembenézésével ér véget – hiszen valahol ez a film fő konfliktusa.

A Most vagy soha! rendezője Lóth Balázs (Pesti balhé), producerei Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László és Rákay Philip. A film forgatókönyvét Rákay mellett Szente Vajk és Kis-Szabó Márk jegyzik. Rákay és Szente még szeptemberben vezették körbe a sajtó képviselőit a film fóti díszletében, ahol arról is beszéltek, a történelemhűséget itt-ott fel kellett áldozniuk.

A film főszerepét, azaz Petőfit a Jászai Mari-díjas Berettyán Nándor, míg feleségét, Szendrey Júliát a Színház-és Filmművészeti Egyetem végzőse, Mosolygó Sára (Együtt kezdtük) játsza. A forradalmárok fő ellenlábasát, a császári titkosrendőrséghez tartozó Farkast Horváth Lajos Ottó, a magyarországi császári-királyi főhadparancsnokságot vezető Léderer Ignácot Lukács Sándor játssza el.

A Most vagy soha! című látványos történelmi filmet 2024 márciusától vetítik a mozik.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!