Hírek

A Minden, mindenhol, mindenkor a producerek szerint is a legjobb film

minden-mindenhol-mindenkor-PGA

Az Amerikai Producerek Céhe (PGA) idén 34. alkalommal osztotta ki Oscar-előrejelző díjait, a legjobb film pedig a Minden, mindenhol, mindenkor lett.

Szombaton a Berlinale díjkiosztó mellett az Amerikai Producerek Céhe (PGA) is díjazta a legjobb (igaz, teljesen más típusú) filmeket. A PGA – hasonlóan a DGA-díjához – az Oscar előrejelzője lehet, ezért is fontos, hogy

a legjobb film a PGA szerint a Minden, mindenhol, mindenkor.

A mozifilm kiemelkedő producerének járó díjat Jonathan Wang producer vehette át, aki köszönőbeszédében kiemelte Daniel Scheinert és Dan Kwan rendezők kreatív, örömteli és befogadó munkáját a film készítése során. A jelöltek közt volt az Elvis, a Top Gun: Maverick, az Avatar: A víz útja és a Fekete Párduc 2 is.

A PGA-díjak a fennállása óta eltelt 33 év során 22-szer sikeresen jósolta meg a legjobb filmet az Oscar-gálán. Az arány csak javult 2009 óta (ekkor váltott a szervezet másik szavazórendszerre), hiszen 88% pontossággal sikerült megjósolnia a legjobb filmet az elmúlt 13 évben. Ez történt tavaly is, mikor a CODA kapta az amerikai producerek díját, majd a legjobb filmnek járó Oscart is.

A szombati est során Tom Cruise megkapta a David O. Selznick-díjat, amely az amerikai producerek életműdíja. Sherry Lansing, a Paramount Pictures egykori elnöke felvezető beszédében elmondta, hogy „Tom Cruise mutatta meg, hogy a moziba járás visszatért” utalva a Top Gun: Maverick elsöprő sikerére.

Az epizodikus televíziós műsor kiemelkedő producerének járó díjat a dráma kategóriában A Fehér Lótusz, a vígjáték kategóriában pedig A mackó készítői vehették át. Az antológia vagy limitált széria kiemelkedő producere A kibukott producere lett.

A legjobb animációs filmnek Guillermo del Toro Pinokkiója, míg a legjobb dokumentumfilmnek a Navalnij bizonyult – mindkét film verseng az Oscarért saját kategóriájában.

A PGA 2023-as díjazottjai a következők:

Darryl F. Zanuck-díj mozifilm kiemelkedő producerének – Minden, mindenhol, mindenkor

Danny Thomas-díj epizodikus televíziós program kiemelkedő producerének (vígjáték) – A mackó

Norman Felton-díj epizodikus televíziós program kiemelkedő producerének (dráma) – A Fehér Lótusz

Antológia vagy limitált sorozat kiemelkedő producere-díj – A kibukott

Televíziós vagy streamelt sorozat kiemelkedő producere-díj – Weird: The Al Yankovic Story

Dokumentumfilm kiemelkedő producere-díj – Navalnij

Animációs film kiemelkedő producere-díj – Guillermo del Toro: Pinokkió

A díjazottak teljes listája a Deadline oldalán olvasható.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com