Hírek

Phoebe Waller-Bridge lesz Harrison Ford társa az Indiana Jones 5-ben

Nem egyedül vág kalandba Indiana Jones: a brit színész-forgatókönyvíró Phoebe Waller-Bridge játszik Harrison Ford oldalán a franchise érkező ötödik részében.

13 évvel az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után érkezik a franchise folytatása, természetesen Harrison Forddal a főszerepben. Bár sokáig folyt a találgatás, hogy Chris Pratt örökölheti meg a szerepet, a rajongók szerencséjére nem így történt. Az idén 78 éves Ford immár ötödszörre bújik a kalandor régészprofesszor bőrébe s ezúttal új társa is akadt.

A Collider értesülései szerint a Fleabag-ből ismert Phoebe Waller-Bridge lesz a film másik főszereplője.

Waller-Bridge, aki a Megszállottak viadala (Killing Eve) forgatókönyvírójaként brillírozott, egy másik híres franchise-ba is belekóstolt nemrég. Ő írta részben az érkező No Time To Die című James Bond-film szkriptjét. A sokoldalú brit alkotót ezenkívül a készülő Mr. és Mrs. Smith rebootban is láthatjuk majd Donald Glover oldalán.

Az ötödik részről eddig annyit tudni, hogy nem reboot lesz, hanem folytatás.”  A forgatókönyvet az előző Indiana Jones-t és olyan kasszasikereket, mint a Jurassic Park, Mission: Impossible és a 2002-es Pókembert jegyző David Koepp írja. A nagy változás a rendezői széket érinti, ahová az előző részeket dirigáló Steven Spielberg helyett James Mangold ül majd. Spielberg producerként vesz majd részt a projektben. Mangold így nyilatkozott:

Izgatottan várom, hogy elkezdődjön az új kaland és hogy a filmkészítés legjobbjaiból álló álomcsapattal dolgozhassak együtt. (…) Ha ehhez hozzáadjuk Phoebe-t, aki egy ragyogó színész és zseniális kreatív erő, és azt a kémiát, amit a forgatásra hoz majd, olyan szerencsésnek érzem magam, mint Indiana Jones.”

A forgatás tavasszal kezdődik és remélhetőleg 2022-ben kerül filmvászonra a várva-várt folytatás.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com