Hírek

Mégsem olyan szörnyű a helyzet a Star Trek háza táján

Szomorú hír azoknak, akik azt hitték, Quentin Tarantino R-besorolású Star Trek-filmet fog rendezni – de őszintén, valaki tényleg elhitte, hogy ez összejöhet? Szerencsére más projektek még sínen vannak.

Két éve kaptuk a hírt, hogy a Paramounttal és J.J. Abramsszel közösen kidolgoztak egy vázlatot egy R-besorolású Star Trek-filmhez, melyet aztán A visszatérőért felelős Mark L. Smith forgatókönyvíró fejlesztett tovább. Most pedig már az a hír járja, hogy ez a szkript, ha megvalósul, akkor sem Tarantino segítségével.

A Star Trek rajongók azonban nem maradnak új projektek nélkül.

Januárban érkezik a Picard alcímű sorozat, melynek már a második évadját is berendelték. Az új széria a Patrick Stewart által alakított címszereplő kapitányt helyezi újból főszerepbe. Picard így a 2002-es Star Trek: Nemezis után térhet vissza. Az eredetileg egyévadosnak hitt sorozatban tehát bízik a CBS All Access – január 23-án pedig a nézők is megtudják, volt-e okuk rá.

A csatornán a Star Trek: Discovery harmadik évadja is 2020-ban debütál. Ezekkel párhuzamosan jelenik meg a Star Trek: Lower Decks című animált komédia, de még a Discoveryben szereplő Philippa Georgiou (Michelle Yeoh alakításában) is önálló sorozatot kaphat. A brand facsarása tehát működik a CBS-nél.

A mozis fronton pedig az újraindított filmsorozat is robog tovább. S.J. Clarkson rendezőnőt Noah Hawley (Fargo, Légió) váltotta, aki rendezőként és íróként készíti a Mindenen túl utáni negyedik mozit. Így talán Spock – és esetleg a Chris Pine által alakított Kirk – is visszatérhet. Így aztán marad elég csemege Gene Roddenberry világának rajongói számára.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya