Hírek

Mégsem olyan szörnyű a helyzet a Star Trek háza táján

Szomorú hír azoknak, akik azt hitték, Quentin Tarantino R-besorolású Star Trek-filmet fog rendezni – de őszintén, valaki tényleg elhitte, hogy ez összejöhet? Szerencsére más projektek még sínen vannak.

Két éve kaptuk a hírt, hogy a Paramounttal és J.J. Abramsszel közösen kidolgoztak egy vázlatot egy R-besorolású Star Trek-filmhez, melyet aztán A visszatérőért felelős Mark L. Smith forgatókönyvíró fejlesztett tovább. Most pedig már az a hír járja, hogy ez a szkript, ha megvalósul, akkor sem Tarantino segítségével.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Star Trek rajongók azonban nem maradnak új projektek nélkül.

Januárban érkezik a Picard alcímű sorozat, melynek már a második évadját is berendelték. Az új széria a Patrick Stewart által alakított címszereplő kapitányt helyezi újból főszerepbe. Picard így a 2002-es Star Trek: Nemezis után térhet vissza. Az eredetileg egyévadosnak hitt sorozatban tehát bízik a CBS All Access – január 23-án pedig a nézők is megtudják, volt-e okuk rá.

A csatornán a Star Trek: Discovery harmadik évadja is 2020-ban debütál. Ezekkel párhuzamosan jelenik meg a Star Trek: Lower Decks című animált komédia, de még a Discoveryben szereplő Philippa Georgiou (Michelle Yeoh alakításában) is önálló sorozatot kaphat. A brand facsarása tehát működik a CBS-nél.

A mozis fronton pedig az újraindított filmsorozat is robog tovább. S.J. Clarkson rendezőnőt Noah Hawley (Fargo, Légió) váltotta, aki rendezőként és íróként készíti a Mindenen túl utáni negyedik mozit. Így talán Spock – és esetleg a Chris Pine által alakított Kirk – is visszatérhet. Így aztán marad elég csemege Gene Roddenberry világának rajongói számára.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés