Hírek

Pierce Brosnan támogatná a női Bond ötletét

Halj meg máskor (1995)

Eljátszani James Bondot: ez egy életre szóló lehetőség volt Pierce Brosnan számára – de ideje egy nőnek átvenni a feladatot.

1995 és 2002 között négy filmben alakította Pierce Brosnan a 007-es ügynök szerepét. A színész a legnagyobb eredményének tartja, hogy eljátszhatta Bondot. Most azonban úgy érzi, átvehetné egy nő a szerepet. Mármint Bondét, akinek a keresztneve ezután már nem James lenne, logikus módon.

„40 éve nézzük a pasikat ebben a szerepben. Elég lesz, fiúk! Itt az ideje egy nőnek!

Szerintem üdítő és izgalmas változás lenne” – nyilatkozta Brosnan, majd folytatta kételyeivel a producereket érintően – „Nem hiszem, hogy ez Broccoliék vezetése alatt valaha megvalósulna.”

Pierce Brosnan a November Man című filmben

Szerinte a #MeToo-éra idejében változtatni kell Bond karakterén is, hogy napjainknak megfelelő legyen az ábrázolásmód. „A MeToo egy jelentős, releváns és szükséges mozgalom a mai társadalmunkban, és ehhez alkalmazkodni kell.”

Jelenleg Daniel Craig teszi le a hangtompítós pisztolyt és a felrázott Martinit No Time to Die című ötödik főszereplésével. Hogy ezután ki következik, arról még csak pletykák folynak – bár az internetet már egyszer felrobbantották a hírek a női 007-es kapcsán. Az eset persze csak a filmre vonatkozik, melyben Bond visszavonult, és kódnevét egy női kém vette át.

Brosnan legközelebb Will Ferrell és Rachel McAdams társaságában látható egy Netflix-komédiában, mely az Eurovíziós Dalfesztivált figurázza ki.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com