Hírek

Pierce Brosnan támogatná a női Bond ötletét

Halj meg máskor (1995)

Eljátszani James Bondot: ez egy életre szóló lehetőség volt Pierce Brosnan számára – de ideje egy nőnek átvenni a feladatot.

1995 és 2002 között négy filmben alakította Pierce Brosnan a 007-es ügynök szerepét. A színész a legnagyobb eredményének tartja, hogy eljátszhatta Bondot. Most azonban úgy érzi, átvehetné egy nő a szerepet. Mármint Bondét, akinek a keresztneve ezután már nem James lenne, logikus módon.

„40 éve nézzük a pasikat ebben a szerepben. Elég lesz, fiúk! Itt az ideje egy nőnek!

Szerintem üdítő és izgalmas változás lenne” – nyilatkozta Brosnan, majd folytatta kételyeivel a producereket érintően – „Nem hiszem, hogy ez Broccoliék vezetése alatt valaha megvalósulna.”

Pierce Brosnan a November Man című filmben

Szerinte a #MeToo-éra idejében változtatni kell Bond karakterén is, hogy napjainknak megfelelő legyen az ábrázolásmód. „A MeToo egy jelentős, releváns és szükséges mozgalom a mai társadalmunkban, és ehhez alkalmazkodni kell.”

Jelenleg Daniel Craig teszi le a hangtompítós pisztolyt és a felrázott Martinit No Time to Die című ötödik főszereplésével. Hogy ezután ki következik, arról még csak pletykák folynak – bár az internetet már egyszer felrobbantották a hírek a női 007-es kapcsán. Az eset persze csak a filmre vonatkozik, melyben Bond visszavonult, és kódnevét egy női kém vette át.

Brosnan legközelebb Will Ferrell és Rachel McAdams társaságában látható egy Netflix-komédiában, mely az Eurovíziós Dalfesztivált figurázza ki.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya