Hírek

Pikachu, a detektív képregényalbum várható idén nyáron

Azt már tudjuk, hogy a Pokémon – Pikachu, a detektív mozifilm érkezik májusban, az viszont újdonság, hogy ez a japán őrület nyáron még egy adaptációt kap, vagyis hogy egy képregényalbum is debütál.

A jól ismert japán rajzfilmsorozat ikonikus figurája, Pikachu (Ryan Reynolds) nemcsak villámokat szór és nagyon cukin tudja mondani, hogy Pika, Pika, hanem nyomozóként is dolgozik. Ez az alapsztorija a videójátékból adaptált mozifilmnek.

A képregényalbum a Legendary Comics jóvoltából kerül a piacra, akik nemrég tették nyilvánossá a hivatalos képregényalbum címét: POKÉMON Detective Pikachu. A képregényalbum írója Brian Buccellato.

Brian Buccellato művészeti munkatársa Nelson Dániel, akinek érdemes rápillantani a munkáira a Deviant Art oldalán.

Egyáltalán nem szokatlan, hogy egy mozifilmet képregényalbum feldolgozás is követ, de a Pikachu útja egy kicsit eltér a megszokottól. Itt ugyanis egy olyan képregényalbumról van szó, ami egy olyan filmet vesz alapul, ami egy videójáték feldolgozása, ami pedig egy japán képregény és tévésorozat spin-offja.

A hír azért is jelentőséggel bír, mert ez lesz az első alkalom, hogy a Pokémon sorozat nyugati típusú képregény változatot kap. Az viszont biztos, hogy ezzel az adaptációval immáron a Pokémon sztori és annak feldolgozási módjai egy teljes kört írnak le.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya