Hírek

Pikachu, a detektív képregényalbum várható idén nyáron

Azt már tudjuk, hogy a Pokémon – Pikachu, a detektív mozifilm érkezik májusban, az viszont újdonság, hogy ez a japán őrület nyáron még egy adaptációt kap, vagyis hogy egy képregényalbum is debütál.

A jól ismert japán rajzfilmsorozat ikonikus figurája, Pikachu (Ryan Reynolds) nemcsak villámokat szór és nagyon cukin tudja mondani, hogy Pika, Pika, hanem nyomozóként is dolgozik. Ez az alapsztorija a videójátékból adaptált mozifilmnek.

A képregényalbum a Legendary Comics jóvoltából kerül a piacra, akik nemrég tették nyilvánossá a hivatalos képregényalbum címét: POKÉMON Detective Pikachu. A képregényalbum írója Brian Buccellato.

Brian Buccellato művészeti munkatársa Nelson Dániel, akinek érdemes rápillantani a munkáira a Deviant Art oldalán.

Egyáltalán nem szokatlan, hogy egy mozifilmet képregényalbum feldolgozás is követ, de a Pikachu útja egy kicsit eltér a megszokottól. Itt ugyanis egy olyan képregényalbumról van szó, ami egy olyan filmet vesz alapul, ami egy videójáték feldolgozása, ami pedig egy japán képregény és tévésorozat spin-offja.

A hír azért is jelentőséggel bír, mert ez lesz az első alkalom, hogy a Pokémon sorozat nyugati típusú képregény változatot kap. Az viszont biztos, hogy ezzel az adaptációval immáron a Pokémon sztori és annak feldolgozási módjai egy teljes kört írnak le.

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés