Hírek

Pike kapitány is szerepel a Star Trek: Discovery 2. évadában

A Star Trek: Discovery új részeiben az eredeti sorozat ismert karakterét is szerepeltetik, és már színészt is választottak hozzá.

Anson Mountot választották Christopher Pike kapitány szerepére. Mountot legutóbb a Marvel lesújtó kritikákat kapott sorozatában, az Inhumansben láthattunk Black Bolt szerepében. Emellett az AMC Hell on Wheels című sorozatának főszereplője volt öt évadon keresztül.

Pike kapitány figuráját már – az újjal együtt – négy színész is magára ölthette. Jeffrey Hunter játszotta a Star Trek eredeti szériájában, majd később az idősebb verzióját már Sean Kenney keltette életre. Legutóbb a mozifilmekben találkozhattunk Pike-kal: J.J. Abrams Star Trekjében és annak folytatásában Bruce Greenwood alakította Kirk kapitány elődjét és mentorát.

Hogy mit keres Pike a Discoveryben?

Minimális spoiler következik azoknak, akik nem pótolták még be az 1. évadot. A fináléban a Discovery hajója ugyanis találkozik a legendás Enterprise-zal, melynek fedélzetén akkor még Pike a főnök. Alex Kurtzman producer szerint azonban az Enterprise, bár lesz szerepe a 2. évadban, nem fogja beárnyékolni a Discoveryt – még mindig azon lesz a fókusz.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya