Hírek

Remake készült a Pillangóból Rami Malek és Charlie Hunnam főszereplésével – itt az előzetes!

A Steve McQueen-Dustin Hoffman-féle Pillangó sem kerülhette el az újrafeldolgozást.

Az új Pillangó (Papillon) már be is mutatkozott a tavalyi Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, de az előzetese csak most készült el. Az első visszajelzések pozitívak, ami sokat jelent, hiszen ezek szerint a kultikus eredeti változat rajongói nem átkozták ki a filmet.

Az Henri Charrière önéletrajzi kötetein és az azonos című, 1973-as filmen alapuló újragondolás főszereplői Charlie Hunnam (Artúr király) és Rami Malek (még a Bohém rapszódia előtt) lesznek. Személy szerint kettejük közül Malekben bízom inkább, Hunnam mindezidáig nem győzött meg arról, hogy több lenne egy izmos szőkeségnél. De itt a lehetőség!

Az ismert történet szerint Henri „Pillangó” Charrière-t ártatlanul küldték egy pokoli börtönszigetre Francia Guayanán, ahonnan a gazdag, de gyámoltalan Louis Dega segítségével újra és újra megpróbál megszökni. Az első képsorok alapján az új Pillangó az eredeti esztétikáját utánozza, ugyanakkor némileg akciódúsabbnak tűnik, ami bizony nem ártana meg az alapanyagnak. Franklin J. Schaffer változata ugyanis (minden erénye mellett) ma éppen

az egyenetlensége és hosszúra nyújtottsága miatt okoz bosszúságot a nézőnek.

Szökni bármi áron – Pillangó (1973)

Hogy a dán rendező, Michael Noer mit hoz ki a Pillangó-remake-ből, hamarosan a szélesebb közönség számára is kiderül, a filmet ugyanis augusztusban mutatják be az amerikai mozik. Magyar premierről még nincs hír.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés