Hírek

Plusz pénzt kell fizetni a Netflixen megosztott jelszavakért

netflix

„A fiókod a Te és a veled egy háztartásban élők tulajdona” – tájékoztatta előfizetőit e-mailben a Netflix. Havi 990 Ft-tal kell többet fizetni, amennyiben egy kívülálló személy akarná használni a streaming-szolgáltatást.

A jelszómegosztás a Netflix egyik Achilles-sarka: a vállalat szerint több mint 100 millió olyan felhasználó van, aki fizetés nélkül használja a szolgáltatást, ami bevétel szempontjából nem túl előnyös szám. Ezt a problémát igyekszik orvosolni a jelszómegosztás tilalmával. A Variety szerint a vállalat e-mailben tájékoztatta erről előfizetőit.

Mostantól csak azonos háztartásban lévő készülékeket enged használni a rendszer,

és azokat, akik más eszközön, máshonnan próbálnak bejelentkezni, idővel le fogja tiltani. Azonban az előfizetők, akik elutaznak otthonról, ugyanúgy használhatják a szolgáltatást saját eszközükön vagy egy hotel televízióján bejelentkezve. Az extra tagokért Magyarországon havi 990 Ft-ot kell majd kifizetni, ezt követően bármilyen készüléken hozzáférhetnek és letölthetnek filmeket, azonban csak egy profillal rendelkezhetnek.

Februárban már Kanadában, Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban bevezették ezt a rendszert, most pedig széles körben, Magyarország mellett többek között a legnagyobb piacukra, az Egyesült Államokra is kiterjesztik. A magyar előfizetők is kaptak már e-maileben tájékoztatást, de a Netflix honlapján már látható Vendégfelhasználók néven további információk érhetők el.

Ez az intézkedés akár áremelkedésnek is tekinthető, azonban felmerül a kérdés, hogy mennyire felhasználóbarát és hogy még fogja-e oldani a jelszómegosztás problémáját. Egy biztos, az extra tagok beemelésével búcsút mondhatunk a családdal és barátokkal közösen használt szolgáltatásnak.

Címkék

Besze Orsolya

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com