Hírek

Pókcsajok, gyülekező! – Madame Web előzetes

madame-web-sydney-sweeney

A Sony Pókember nélküli filmes univerzumának legújabb filmjében egy csapat eddig sosem látott pókhős mutatkozik be.

A 2014-es A csodálatos Pókember 2. bukása után a Sony engedélyt adott a Disney-nek és Kevin Feige-éknak, hogy használhassák a hálószövő karakterét az MCU különböző filmjeiben (Amerika kapitány: Polgárháború, Pókember: Hazatérés). Ez végül arra sarkallta Amy Pascal-t és a Sony-t, hogy a Tom Hollandos Disney-vel egyengetett Pókemberek mellett egy saját univerzumot is indítsanak, amivel így csak a Pókemberhez köthető karakterekre hagyatkozhattak. Ez a megmozdulás eredményezte azokat az audiovizuális förtelmeket, mint a Pókember ősnemezisét bemutató Venom és folytatása, vagy a végtelenségig mémelt Morbius Jared Letóval.

Ennek a sorozatnak a legújabb állomása lesz a Madame Web, amiben a látnoki képességekkel megáldott Cassandra Webb-et (Dakota Johnson) egy Ezekiel Sims (Tahar Rahim) nevű pók képességekkel rendelkező alak próbálja megölni, így kénytelen lesz egy csapat női pókhőssel összefogni, hogy együtt megélhessék a holnapot.

A film egyfajta előzménysztorinak ígérkezik,

ugyanis Madame Web a képregényekben egy kerekesszékes, idős, vak asszony, aki egymagában tartja kordában a különböző Pókemberek világait (hasonlóan, mint a Pókember: A pókverzumon át-ban). Ezenkívül felbukkan a filmben Ben Parker (Adam Scott) és Mary Parker (Emma Roberts), akik Peter Parker nagybácsija és édesanyja, és szintén belekeverednek az eseményekbe.

A Madame Web 2024. február 15-én érkezik a magyar mozikba.

A filmet egy veteránnak számító tévés rendező, S.J. Clarkson rendezi, akinek ugyan ez lesz az első filmje, viszont dirigálta már a Jessica Jones és a The Defenders néhány epizódját is, így nem idegen terep számára a marvel világa. A történetet pedig az a Matt Sazama és Burk Sharpless jegyzi, akinek a Morbius forgatókönyvét is „köszönhetjük”. A filmben felbukkan még Sydney Sweeney mint Julia Carpenter, Isabela Merced mint Anya Corazon és Celeste O’Connor mint Mattie Franklin is, akik mind különböző Póknőket fognak megformálni. A Madame Webb mellett még a Kraven, a vadász és a Venom 3. része is érkezik, szóval teljes mértékben el leszünk látva Pókember bajtársairól és ellenfeleiről szóló mozikkal 2024-ben.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com