Hírek

Újabb fordulat: Mégis szerepel majd Pókember a Marvel filmjeiben?

A Variety a mai napon tette közzé a hírt, hogy mégis Kevin Feige lesz a Pókember-filmek harmadik részének producere.

Körülbelül egy hónapja a Sony és a Marvel vitájától volt hangos a sajtó, aminek úgy látszott, hogy a végkifejlete Pókember kivonulását hozza majd magával a Marvel filmes univerzumból. Az viszont már akkor is feltűnő volt, hogy nem olyan rég jelentették be a Marvel 2021-re időzített, fiatalabb közönséget megcélzó Spidey and His Amazing Friends című animációs sorozatát. Ám tulajdonképpen ezen az információn való túllépésre számos logikus indokot lehetett találni.

A hivatalos verzió szerint a Disney tulajdonában lévő Marvel azzal az ürüggyel kezdett kihátrálni körülbelül egy hónapja a Pókember-franchise mögül, hogy a Fox felvásárlása révén Disney tulajdonába került X-Men és Fantasztikus Négyes jogainak megszerzése miatt Kevin Feige-nek időbeosztása olyannyira sűrűvé vált, hogy egyszerűen nincs elég ideje a Pókember-filmek számára.

Ennek tükrében egészen izgalmas fordulatnak tekinthető a THR által szerdán megjelentetett hír, miszerint Kevin Feige, aki 2007 óta a Marvel Studios elnöke egy új Star Wars-filmen dolgozik a Lucasfilm részére.

Most pedig a Variety adta közre a Sony és a Marvel közötti vita legújabb fordulatát, miszerint egy belsős információ alapján egy új szerződést írtak alá csütörtök este. Ebben többek között az szerepel, hogy a Disney a profit 25%-át kapja meg, továbbá  a merchandising jogokat is megtartja.

A szerződés részét képezi az is, hogy Pókember feltűnik majd a Marvel Studios jövőbeli filmjeiben. Minderről egyébként már korábban is volt szó.

A Pókember harmadik részének bemutatóját 2021. július 16-ára tervezik, tehát tulajdonképpen még maradt idő újabb fordulatok számára. A hírek alapján azonban mindenképpen elgondolkodtató Kevin Feige időbeosztása.

A Marvel rajongók egy  Facebook-csoport által október 19-ére időzített tüntetése pedig egészen könnyen lehet, hogy elmarad, mivel ez az a pont, amikor úgy tűnik, Pókember mégsem hagyja el a Marvel filmes univerzumát. A szerepben pedig ismét Tom Holland lesz látható.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés