Fókuszban Hírek

Pókember még sosem volt ilyen szerethető – Spider-Man: Homecoming előzetes

A Spider-Man: Homecoming ismét szorosabbra fűzi a szálakat a Marvel-univerzum részei között: a fiatal Pókember Vasemberrel haverkodik az első előzetesben.

A túl nyálas Tobey Maguire és a túl menő Andrew Garfield után a húszéves Tom Holland személyében végre olyasvalaki játssza Pókembert, akiről tényleg elhinni, hogy egyszerre félénk iskolás és kemény szuperhős. Holland már az Amerika Kapitány: Polgárháborúban is felbukkant Pókemberként, de a Spider-Man: Homecoming-ban (magyarul: Pókember – Hazatérés) immár főszerepet játszik.

A lassan követhetetlenné váló szuperhős-vendégszereplések sorát ebben a filmben Vasember gyarapítja, aki sajátos mentorként segíti (vagy zavarja össze) a fiatalembert. Slusszpoénként a Keselyű szerepében Michael Keaton látható, aki a Burton-féle Batman-filmek címszereplője volt, és a Birdman sikere óta reneszánszát éli. Hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, a trailer első másodperceiben Bosszúállók-maszkos figurák próbálnak bankot rabolni, amikor felbukkan Pókember.

Pókember-filmről lévén szó, már az előzetesben is megjelenik a reménytelennek látszó szerelmi szál: Liz Allent Laura Harrier játssza. A May nénit játszó Marisa Tomei vagy Jon Favreau (Happy Hogan) egyelőre nem látható, hiszen kissé tinifilmes humorú, a sztorival kapcsolatban szűkszavú trailer szorosan a címszereplőre fókuszál.

A Spider-Man: Homecoming rendezője Jon Watts (aki a 2015-ös Cinefesten bemutatott Rendőrautó mellett főleg sorozatepizódokat és tévéfilmeket rendezett). A filmet 2017. júliusában mutatják be az amerikai mozikban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..